Η Anglo American παλεύει να αποφύγει την εξαγορά από την BHP με break-up

Η Anglo American παλεύει να αποφύγει την εξαγορά από την BHP με break-up
Μέχρι τώρα η Anglo έχει απορρίψει δύο προτάσεις της BHP - η τελευταία αξίας 34 δισ. λιρών
Η μεταλλευτική Anglo American σκοπεύει να εγκαταλείψει τον τομέα εξόρυξης διαμαντιών, πλατίνας και άνθρακα μετά από 107 χρόνια ιστορίας στον χώρο, καθώς προσπαθεί να αποφύγει την εξαγορά της από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, τον Όμιλο BHP, μετά από δυο σερί αποτυχημένες προσπάθειες για deal.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία σκοπεύει να διασπάσει ή να πουλήσει την επιχείρηση διαμαντιών της, De Beers, να διαχωρίσει τη μονάδα της Anglo American Platinum και να πουλήσει τα ορυχεία άνθρακα στην Αυστραλία, ενώ θα μειώσει και τις δαπάνες για το ορυχείο λιπασμάτων της στην Αγγλία.

Ενώ η Anglo επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανάκαμψης από τα μέσα του περασμένου έτους, αναγκάστηκε να επιταχύνει τη διαδικασία αφού η BHP πρότεινε την εξαγορά τον περασμένο μήνα.

Μέχρι τώρα η Anglo έχει απορρίψει δύο προτάσεις της BHP - η τελευταία αξίας 34 δισ. λιρών (43 δισ. δολάρια) - λέγοντας ότι υποτιμούν την εταιρεία και ότι η δομή της ενδιαφερόμενης επιχείρησης, είναι «μη λειτουργική».

Η Anglo εναποθέτει τις ελπίδες της στους επενδυτές που θα στηρίξουν το σχέδιό της - και θα σταθούν το πλευρό της διοίκηση για να το παραδώσει - αντί να πιέζουν να αποδεχθούν μια προσφορά της BHP.

«Η BHP δεν είναι διατεθειμένη να λάβει το ρίσκο που απαιτείται», αναφέρει ο Ben Davis, αναλυτής της Liberum, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ελπίζουν απλά ότι οι μέτοχοι της Anglo είναι τόσο απογοητευμένοι με τη διοίκηση που θα την πιέσουν να προχωρήσει στην εξαγορά».

Η BHP, ο μεγαλύτερος μεταλλωρύχος παγκοσμίως επιθυμεί να αγοράσει την Anglo American για να εκμεταλλευτεί τα περιουσιακά στοιχεία της με χαλκό στη Νότια Αμερική που θα την καθιστούσε τον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού, παράλληλα με το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό της σε σιδηρομεταλλεύματα και άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης