Τελευταία Νέα

Gallo (Italgas): Στόχος η απανθρακοποίηση αξιοποιώντας όλες τις τεχνολογίες

Gallo (Italgas): Στόχος η απανθρακοποίηση αξιοποιώντας όλες τις τεχνολογίες
Τι ανέφερε επίσης για το υδρογόνο και το βιομεθάνιο
Μιλώντας στην εκπομπή «Quest Means Business» ζωντανά στο CNN, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas, Paolo Gallo αναφέρθηκε στην πράσινη μετάβαση και τα στρατηγικά βήματα για την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Μεταξύ άλλων, ο Gallo υπογράμμισε την ανάγκη οι εταιρείες παγκοσμίως να επικεντρωθούν στην απανθρακοποίηση χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε «οι εταιρείες, παγκοσμίως, θα πρέπει να επικεντρωθούν στην απαλλαγή της κατανάλωσης άνθρακα, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Από αυτή την άποψη, τα ανανεώσιμα αέρια είναι στρατηγικής σημασίας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουμε έξυπνες, ψηφιακές και ευέλικτες υποδομές, έτοιμες να τα υποδεχθούν και να ενισχύσουν την παραγωγή τους».

Ο κ. Gallo αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του και στο βιομεθάνιο, για το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια πραγματικότητα, με μεγάλες ποσότητες ήδη διαθέσιμες. Απόδειξη αυτού είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής στην Ευρώπη κατά το τελευταίο έτος, ενώ στην Ιταλία θα μπορούσε να καλύψει το 10% της κατανάλωσης μέχρι το 2030. Επί του παρόντος, το κόστος του είναι ελαφρώς υψηλότερο από εκείνο του μεθανίου, αλλά οι τιμές θα εξισορροπηθούν σύντομα και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βιομεθάνιο ενεργοποιεί ένα δίκαιο σύστημα κυκλικής οικονομίας.

Σχετικά δε με το υδρογόνο, δήλωσε πως «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη δεκαετία: ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός τόσο για την αντικατάσταση του μεθανίου όσο και για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας, διευκολύνοντας την κάλυψη προσφοράς και ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης