Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Μειωμένες κατά 3% οι συνολικές εκπομπές άνθρακα της Amazon το 2023 (Reuters)

Μειωμένες κατά 3% οι συνολικές εκπομπές άνθρακα της Amazon το 2023 (Reuters)
Οι συνολικές εκπομπές της Amazon ήταν 68,82 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα το 2023, από 70,74 εκατομμύρια τόνους το 2022
Θετικά τα νέα για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι συνολικές της εκπομπές άνθρακα μειώθηκαν κατά 3% πέρυσι, με τον κολοσσό να πετυχαίνει τον στόχο της για κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, η ενέργεια που χρησιμοποιούν οι τεχνολογικές εταιρείες και οι εκπομπές τους βρίσκονται υπό έλεγχο, καθώς η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Amazon έχει ως στόχο να επιτύχει το μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2040 και το 2019 έθεσε ως στόχο την αντιστοίχιση του 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030, τον οποίο έχει πλέον επιτύχει.

Αναλυτικά για τις εκπομπές

Οι συνολικές εκπομπές της Amazon ήταν 68,82 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα το 2023, από 70,74 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο έτος, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της για τη βιωσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές εκπομπές της Amazon περιλαμβάνουν τις εκπομπές που παράγονται από την αλυσίδα εφοδιασμού της, τα logistics τρίτων και την αγοραζόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι εκπομπές από τις άμεσες δραστηριότητες της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 7% σε 14,27 εκατομμύρια τόνους, γεγονός που σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στη συνολική ανάπτυξη της επιχείρησης.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει επίσης τα κέντρα δεδομένων της.

«Γνωρίζουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Για να τροφοδοτήσουμε αυτή τη ζήτηση και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε προς τους κλιματικούς μας στόχους, θα χρειαστούμε διαφορετικές πηγές ενέργειας από ό,τι είχαμε αρχικά προβλέψει», δήλωσε ο Chris Roe, στέλεχος  της Amazon.

Η Amazon επένδυσε πέρυσι σε 112 νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg NEF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης