Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 66 δολ. το Brent, στα 62 το αργό

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 66 δολ. το Brent, στα 62 το αργό

 

Στήριξη στις τιμές από την μείωση της παραγωγής και το ασθενέστερο δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από 2% την Τετάρτη 24/2/021 εν μέσω συνεχιζόμενων διακοπών στις Ηνωμένες Πολιτείες και χαμηλότερου δολαρίου, παρόλο που τα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν απροσδόκητα.

Περί τις 19:15 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 2,22%, στα 66,81 $ το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ ενισχυόταν 2,04%, στα 62,93 $ το βαρέλι, μετά τις συναλλαγές στα 60,97 $ νωρίτερα την Τετάρτη.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου, ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) την Τρίτη, έναντι εκτιμήσεων για ισοπαλία 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα δεδομένα, ωστόσο, έδειξαν πτώση 4,5 εκατομμυρίων βαρελιών στα καύσιμα απόσταξης.
«Σήμερα το πρωί, έχουμε δει το σύμπλεγμα πετρελαίου να κυμαίνεται μεταξύ κερδών και ζημιών, αλλά πρόσφατα σταθεροποιήθηκε στο πίσω μέρος ενός ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο αναλυτής του StoneX, Kevin Solomon.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων σημαντικών νομισμάτων διαπραγματεύτηκε κοντά στο χαμηλό έξι εβδομάδων την Τετάρτη.

Καθώς το αργό πετρέλαιο διατίθεται σε δολάρια, ένα πιο αδύναμο δολάριο καθιστά την αγορά του προϊόντος φθηνότερη για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο Brent μπορεί να διαπραγματευτεί ξανά στο εύρος των 66,45 $ - 66,97 $ ανά βαρέλι, όπως υποδηλώνεται από το κύμα του και από μια ανάλυση προβολής, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao.

Η κυκλοφορία στο κανάλι του Χιούστον επανήλθε αργά στο φυσιολογικό, αλλά οι τερματικοί σταθμοί αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα λόγω του παγετού καιρού της περασμένης εβδομάδας στο Τέξας.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο περίπου 30% από την αρχή του έτους σε υψηλά 13 μηνών τόσο στο Brent όσο και στο WTI.

Οι τιμές αυξήθηκαν λόγω της διακοπής του εφοδιασμού των ΗΠΑ και της πειθαρχίας του εφοδιασμού από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους, που ονομάζονται OPEC +, με επικεφαλής την περικοπή 1 εκατομμυρίου bpd από τη Σαουδική Αραβία

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης