Ενέργεια

RWE: Το α' 6μηνο ανεβάζει τον πήχη κεροδφορίας για ολόκληρο το 2021

RWE: Το α' 6μηνο ανεβάζει τον πήχη κεροδφορίας για ολόκληρο το 2021
Στον δρόμο της ενεργειακής μετάβασης κινείται ο Όμιλος

Με βάση τις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους, η RWE αύξησε την πρόβλεψή της για τα έσοδα για ολόκληρο το έτος, αναμένοντας EBITDA ύψους 3,4 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 2,65 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος,  οι ισχυρές εμπορικές αποδόσεις συνέβαλαν στις διαπραγματεύσεις των 525 εκατ. ευρώ του α΄6μηνου. Αρχικά η RWE υπολόγισε ένα εύρος από 150 έως 350 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το τμήμα.

Συνεπώς, η RWE αύξησε τις προοπτικές για προσφορά και διαπραγμάτευση για το 2021 και υποθέτει ότι θα κλείσει το έτος σημαντικά πάνω από τα 350 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη EBITDA για τα άλλα τμήματα είναι αμετάβλητη. Επίσης, στις 12 Αυγούστου, θα δημοσιεύσει την ενδιάμεση έκθεσή της για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

3344.jpeg

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Michael Muller δήλωσε: «Η εξέλιξη των κερδών μας το πρώτο εξάμηνο του έτους χαρακτηρίστηκε από μια εξαιρετικά ισχυρή εμπορική επίδοση από το τμήμα προσφοράς και διαπραγμάτευσης.

Δεδομένου ότι οι προοπτικές μας για το 2021 ήταν σε σίγαση λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από το« κρύο »του Τέξας στις αρχές του έτους, είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να αυξήσουμε τις προβλέψεις μας για τον Όμιλο RWE για το οικονομικό έτος 2021.Αυτό μας εξοπλίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε ηγέτιδα της ενεργειακής μετάβασης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης