Ενέργεια

Χ. Δούκας: Ψαλιδίζουν τα υπερκέρδη των παραγωγών

Χ. Δούκας: Ψαλιδίζουν τα υπερκέρδη των παραγωγών
Λίγο πριν ψηφιστεί, με το πρόσχημα νομοτεχνικών βελτιώσεων ψαλιδίζοντας κι άλλο τα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος που θα φορολογηθούν αναφέρει ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα συγχαρητήρια της Κριστίν Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.
Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια, καθώς εδώ και δύο μήνες τα υπερκέρδη υπολογίζονται, μόνο για τους ηλεκτροπαραγωγούς, χωρίς όμως ακόμα αποτέλεσμα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

"Ο τρόπος υπολογισμού των υπερκερδών ήρθε σαν τροπολογία προχθές στον Κλιματικό Νόμο. Διορθώθηκε χθες, λίγο πριν ψηφιστεί, με το πρόσχημα νομοτεχνικών βελτιώσεων ψαλιδίζοντας κι άλλο τα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος που θα φορολογηθούν.

Η αναβλητικότητα όμως αυτή κοστίζει στους πολίτες, και ειδικά τους ασθενέστερους, που πλήττονται από την ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων".

www.worldenergynews.grΡoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης