Ενέργεια

Σταθερές οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Σταθερές οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Η  Gazprom θα αποστέλλει 41,9 εκ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω ορισμένων μεγάλων οδών του αγωγού παρέμειναν σταθερές το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή.

Οι φυσικές ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία στη Γερμανία ήταν 14.554.412 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h) στις 0800-0900 CET, παρόμοια με τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η Ρωσία μείωσε τις ροές στον αγωγό μόνο στο 20% της χωρητικότητας στις 27 Ιουλίου, επικαλούμενη εργασίες συντήρησης.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία ήταν επίσης σταθερές, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 2.520.133 kWh/h, ελάχιστα άλλαξαν από τα μεσάνυχτα.

Οι υποψηφιότητες για ροές ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, ελάχιστα άλλαξαν σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα αποστέλλει 41,9 εκ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Σούτζα τη Δευτέρα, από 40,9 εκ. εκ. την Κυριακή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης