Ενέργεια

Cenergy: Τι είπε ο Αλεξίου για Πλωτά Αιολικά, Orsted, Πετζετάκι

Cenergy: Τι είπε ο Αλεξίου για Πλωτά Αιολικά, Orsted, Πετζετάκι
Τα σχέδια της θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την Cenergy έδωσε ο CEO κ. Αλεξίου στην Καθημερινή της Κυριακής.

Τα σχέδια για την βιομηχανική εγκατάσταση της Πετζετάκις:

Αποκτήσαμε μια εγκατάσταση με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Η Πετζετάκις ήταν μια από τις μεγάλες πολυεθνικές του παρελθόντος. Στόχος μας είναι να την αξιοποιήσουμε και πάλι παραγωγικά, αναπτύσσοντας μια σύγχρονη, εξαγωγική βιομηχανική μονάδα. Θα αποτελέσει την απάντησή μας στις νέες απαιτήσεις για την επέκταση των δικτύων μεταφοράς και διανομής που θα αυξάνονται στην πορεία προς τον ενεργειακό μετασχηματισμό. Σε αυτά τα 250 στρέμματα σχεδιάζουμε να συγκεντρώσουμε τις δραστηριότητες παραγωγής, δοκιμών και ανάπτυξης προϊόντων χαμηλής τάσης και τηλεπικοινωνιών σε ένα ενιαίο κέντρο βιομηχανικής αριστείας για τα  προϊόντα αυτά. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν και χώροι αποθήκευσης για πρώτες ύλες και άλλα προϊόντα.

Έτσι θα εξυπηρετήσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά τόσο παραδοσιακές αγορές όπως των κατασκευών και εσωτερικών εγκαταστάσεων και των τηλεπικοινωνιών όσο και δυναμικά αναπτυσσόμενες όπως της ηλεκτροκίνησης ή των έξυπνων δικτύων. Παράλληλα με τη νέα βιομηχανική μονάδα θα τονωθεί ξανά η επιχειρηματικότητα της περιοχής καθώς θα συνεργαστούμε και με τοπικούς προμηθευτές και θα ενισχυθεί η τοπική απασχόληση με τις  νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι κάθε θέση εργασίας στη βιομηχανία λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην απασχόληση της χώρας.

Για τα σχέδια για μονάδα παραγωγής πλωτών αιολικών πάρκων στον Αλμυρό:

- Οι τεχνολογίες θαλάσσιων αιολικών πάρκων με επίκεντρο τα πλωτά αιολικά πάρκα μπορούν να ξεκλειδώσουν το 80% των θαλάσσιων χώρων με μεγάλο βάθος, και αποτελούν μια νέα αναπτυσσόμενη αγορά με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην εμπειρία και εξειδίκευση της Σωληνουργεία Κορίνθου. Η εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους πρωτοπόρους του κλάδου καθώς και με τις εταιρείες που δρομολογούν μεγάλο αριθμό έργων σε Ευρωπαϊκή κλίμακα καθώς και στον Ελλαδικό χώρο, σε συνέχεια του πρόσφατου νομοσχεδίου για την χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου για νέα  μονάδα στον Αλμυρό Μαγνησίας, με σκοπό να αποτελέσει κομμάτι της υπό διαμόρφωσης εφοδιαστικής αλυσίδας.  Για το πλάνο αυτό έχει κατατεθεί αίτηση στον φορέα του Enterprise Greece  για ένταξη του στις εμβληματικές στρατηγικές επενδύσεις. Μόλις πάρουμε την έγκριση θα προχωρήσουμε και στη λήψη της επενδυτικής απόφασης.

Για την συνεργασία με την Orsted:

Δεν έχουμε υπαναχωρήσει στην επένδυση. Τόσο η εταιρία μας όσο και ο συνεργάτης μας, η Orsted, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων παγκοσμίως, παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης. Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις που σχετίζονται με τη δυνατότητα διασύνδεσης των αιολικών πάρκων με τα χερσαία δίκτυα. Δεν είναι ωστόσο ασύνηθες σε τόσο μεγάλα έργα να προκύπτουν καθυστερήσεις. Οι συζητήσεις μας συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση των μεταξύ μας συμβάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης