Ενέργεια

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Πτώση πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου στα 452,7 εκατομμύρια βαρέλια

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 2% την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποστάγματος και ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί διατήρησαν αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής τους.

Περί τις 19:40 ώρα Ελλάδα το Brent υποχωρούσε 2,8%, στα 82,97 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε κατά 2,9%, στα 76,59 δολ.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιούνιο του 2021, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, καθώς η ζήτηση παρέμεινε ασθενής.

Άνοδος για έκτη εβδομάδα

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου στα 452,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 0,4 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτό σηματοδότησε την έκτη συνεχή εβδομάδα ανόδου, καθώς η χρήση των διυλιστηρίων μειώθηκε και οι καθαρές εισαγωγές ανέβηκαν.

«Η αγορά αντιδρά στην έκθεση που δείχνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση για αργό πετρέλαιο ή καύσιμα», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Οι υπουργοί από την ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ+ που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, διατήρησαν αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής τους την Τετάρτη.

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Ιανουάριο, καθώς οι ιρακινές εξαγωγές μειώθηκαν και η νιγηριανή παραγωγή δεν ανέκαμψε, με τα 10 μέλη του ΟΠΕΚ να αντλούν 920.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κάτω από τους στόχους του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Το έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο από τα 780.000 bpd τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας δήλωσε ότι αναμένει η ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί λόγω της κινεζικής οικονομικής δραστηριότητας.

Οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ βοήθησαν στη μείωση του δείκτη του δολαρίου, ο οποίος στήριξε τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο αναλυτής της PVM Stephen Brennock. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο σε τιμή δολαρίου φθηνότερο για τους αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης