Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Snam: Έχει δεσμευθεί το μεγαλύτερο μέρος του FSRU στο Piombino - Σχετικό βίντεο

Snam: Έχει δεσμευθεί το μεγαλύτερο μέρος του FSRU στο Piombino - Σχετικό βίντεο
Η εν λόγω μονάδα με δυνατότητα συνεχούς επαναεριοποίησης 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Snam έχει διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ικανότητας επαναεριοποίησης στον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG του FSRU στο λιμάνι του Piombino για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η Snam αγόρασε το πλοίο Golar Tundra χωρητικότητας 170.000 cbm από την Golar LNG πέρυσι για 350 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος των σχεδίων της Ιταλίας να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο και να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με το lngprime, η εν λόγω μονάδα με δυνατότητα συνεχούς επαναεριοποίησης 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, έφτασε στο Piombino την Κυριακή (19/3)  από τη Σιγκαπούρη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Snam, Stefano Venier επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να λανσάρει το τερματικό εισαγωγής LNG με βάση την FSRU τον Μάιο.

Το FSRU Italia έχει ήδη διαθέσει περισσότερο από το 86% της προσφερόμενης ικανότητας επαναεριοποίησης μετά την πρώτη διαδικασία κατανομής. Η εταιρεία θα προσφέρει σύντομα την υπολειπόμενη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού των 6 θυρίδων ανά έτος.

«Το εξαιρετικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε επιτρέπει την έγχυση στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς σημαντικών όγκων φυσικού αερίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαφοροποίηση των προμηθειών και την ασφάλεια του συστήματος φυσικού αερίου», είπε η Snam.'



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης