Ενέργεια

To πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Στερεά Ελλάδα για την πράσινη μετάβαση ως το 2030

To πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Στερεά Ελλάδα για την πράσινη μετάβαση ως το 2030
Πρόκειται για 540 έργα με ένα συνολικό ύψος προϋπολογισμού 4,2 δις

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την Στερεά Ελλάδα παρουσίασε χθες (27/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για 540 έργα με ένα συνολικό ύψος προϋπολογισμού 4,2 δις.

Το χρηματοδοτικό πλάνο αφορά τα σύγχρονα δίκτυα και υποδομές, την αγροτική παραγωγή και πράσινη μετάβαση, τις επενδύσεις και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σημειώνεται ότι το φυσικό αέριο φτάνει στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, τους Δελφούς και το Καρπενήσι. Οι μεγάλες αναπλάσεις περιλαμβάνει την περιοχή που φιλοξενεί την πανελλήνια έκθεση Λαμίας, η οποία μετατρέπεται πλέον σε σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο το οποίο θα διοργανώνει mega events, πλαισιωμένο από κοιτίδα καινοτομίας και τεχνολογίας και θεματικό πάρκο. Την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας σηματοδοτούν οι σημαντικές ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις που ήδη γίνονται, κυρίως στην Ενέργεια και τον Τουρισμό.

«Βέβαια, το φυσικό αέριο δεν θα το εγκαταλείψουμε από τη μια στιγμή στην άλλη. Το φυσικό αέριο θα είναι μαζί μας για αρκετό χρόνο, είτε μιλάμε για ηλεκτροπαραγωγή είτε μιλάμε για καύσιμο το οποίο θα καλύπτει ανάγκες θέρμανσης για τα νοικοκυριά αλλά και ενέργειας για τη μεταποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

5_79.JPG

895.JPG



00_5.JPG


01_4.JPG
002.JPG


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης