Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ecopetrol και Repsol ανακάλυψαν νέους υδρογονάνθρακες στην Κολομβία

Ecopetrol και Repsol ανακάλυψαν νέους υδρογονάνθρακες στην Κολομβία
Το πηγάδι βρίσκεται στο μπλοκ CPO-9, στο οποίο η Ecopetrol κατέχει μερίδιο 55% και λειτουργεί ως χειριστής, ενώ η Repsol κατέχει το υπόλοιπο 45%, ανέφερε το Reuters
Η κολομβιανή κρατική εταιρεία πετρελαίου Ecopetrol και η ισπανική ενεργειακή επιχείρηση Repsol ανακάλυψαν υδρογονάνθρακες στο ερευνητικό πηγάδι Tinamu-1 στην επαρχία Μέτα της Κολομβίας, δήλωσαν οι εταιρείες στο Reuters.
Το πηγάδι βρίσκεται στο μπλοκ CPO-9, στο οποίο η Ecopetrol κατέχει μερίδιο 55% και λειτουργεί ως χειριστής, ενώ η Repsol κατέχει το υπόλοιπο 45%, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

"Η Ecopetrol και η Repsol δεσμεύονται να συνεχίσουν να αναζητούν νέα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για να εγγυηθούν την ενεργειακή ασφάλεια για τους Κολομβιανούς.
Η ανακάλυψη στο Tinamu-1 είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ecopetrol Ricardo Roa στη δήλωση.
Η αρχική δοκιμή παραγωγής έφερε 7.329 βαρέλια πετρελαίου από το πηγάδι, ανέφερε η δήλωση, με διακοπή νερού κατά 1%.

Οι εταιρείες θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την αξιολόγηση του φρέατος στην Εθνική Υπηρεσία Υδρογονανθράκων της Κολομβίας (ANH), μετά την οποία θα ξεκινήσουν εκτεταμένες δοκιμές για τον προσδιορισμό του μεγέθους και των δυνατοτήτων της νέας ανακάλυψης, όπως είπαν.
Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Κολομβίας στις 31 Δεκεμβρίου αρκούν για κατανάλωση 7,5 ετών, ενώ τα αποθέματα φυσικού αερίου για 7,2 χρόνια.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης