Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κινεζική CNOOC ανακάλυψε πετρελαϊκό πεδίο 100 εκατ. τόνων στη Θάλασσα Μποχάι  

Η κινεζική CNOOC ανακάλυψε πετρελαϊκό πεδίο 100 εκατ. τόνων στη Θάλασσα Μποχάι   

Tον Ιανουάριο αύξησε τον στόχο παραγωγής του 2024 κατά περίπου 8% σε ένα ρεκόρ 700 έως 720 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου,

 

 Η κινεζική CNOOC έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου στη Θάλασσα Μποχάι, προσθέτοντας αποδεδειγμένα πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, ανακοίνωσε ο γίγαντας τη Δευτέρα.

 Η ανακάλυψη έγινε στο κοίτασμα πετρελαίου Qinhuangdao 27-3 που βρίσκεται στα βόρεια-κεντρικά ύδατα της Θάλασσας Μποχάι, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. Το πεδίο έχει δοκιμαστεί για την παραγωγή περίπου 742 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα από ένα μόνο πηγάδι, πρόσθεσε.

 Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η CNOOC ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου αποθέματος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το οποίο περιέχει πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου που έχει αποδειχθεί σε ισχύ.


Ανάπτυξη υπεράκτιων αποθεμάτων 

Οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς η CNOOC επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των υπεράκτιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής από τη γήρανση των χερσαίων κοιτασμάτων.

Ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Ιανουάριο αύξησε τον στόχο παραγωγής του 2024 κατά περίπου 8% σε ένα ρεκόρ 700 έως 720 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, επικαλούμενος υψηλότερες ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες, με την παραγωγή να φτάνει περίπου τα 675 εκατομμύρια boe το 2023.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης