Ενέργεια

Γερμανία: Άδεια λειτουργίας στον τερματικό σταθμό LNG στο Mukran

Γερμανία: Άδεια λειτουργίας στον τερματικό σταθμό LNG στο Mukran

Ο τερματικός σταθμός έχει χωρητικότητα έως και 13,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως

 

Ο τερματικός σταθμός εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Βαλτική Θάλασσα της Γερμανίας στο Mukran του νησιού Ruegen έλαβε την άδεια λειτουργίας του , ανακοίνωσε την Τετάρτη η ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης Deutsche ReGas σύμφωνα με το Reuters.

«Η Deutsche ReGas συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ασφαλή προμήθεια φυσικού αερίου στην ανατολική Γερμανία, στους ανατολικοευρωπαίους γείτονές της και στις βιομηχανικές τοποθεσίες στη νοτιοδυτική Γερμανία», ανέφερε σε δελτίο τύπου.

Οι εγκρίσεις για τον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης ελήφθησαν σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους για τη ρύπανση και τους νόμους για τα ύδατα στην πολιτεία Mecklenburg-Vorpommern, ανέφερε.
Η Γερμανία έχει εντείνει την προσπάθειά της να αυξήσει τη χωρητικότητα LNG για επαναεριοποίηση στις ακτές της από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιδιώξουν να μειώσουν τη μεγάλη εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.
Ο τερματικός σταθμός, που ονομάζεται Deutsche Ostsee, έχει χωρητικότητα έως και 13,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως για να λαμβάνεται από πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) και να τροφοδοτείται σε χερσαία δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Γερμανία κατανάλωσε πέρυσι 83,2 bcm φυσικού αερίου για τη βιομηχανία και τη θέρμανση.
Η Wintershall Dea και η θυγατρική της SEFE Gascade, εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου, ολοκλήρωσαν τη σύνδεση Ostsee-Anbindungsleitung (OAL) μήκους 50 χιλιομέτρων τον Φεβρουάριο για να συνδέσουν το Mukran με χερσαία δίκτυα, που συμπίπτει με την άφιξη του Energos Power FSRU.
Το έργο Mukran έχει προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες που λένε ότι η άγρια ζωή και ο τουρισμός θα μπορούσαν να υποφέρουν από τη νέα υποδομή και ότι υπάρχει επαρκής ικανότητα εισαγωγής φυσικού αερίου αλλού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης