Ενέργεια

Ξεπέρασαν τα 68 ευρώ/τόνο οι τιμές άνθρακα - Άνοδος στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Ξεπέρασαν τα 68 ευρώ/τόνο οι τιμές άνθρακα - Άνοδος στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Στη Γερμανία η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 4% και στην Γαλλία κατά 29%

 

Οι τιμές της ενέργειας κέρδισαν έδαφος την Πέμπτη λόγω της χαμηλής παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αυξανόμενης ζήτησης. Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας την επόμενη μέρα στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 4% φτάνοντας τα 60,95 EUR/MWh. Εν τω μεταξύ, το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 29% στα 21,04 EUR/MWh σύμφωναμε το Εnergymarketprice.


Στην προθεσμιακή αγορά, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για παράδοση σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο, μετά την ενίσχυση των τιμών του φυσικού αερίου και του άνθρακα. Το γερμανικό συμβόλαιο Cal’25 αυξήθηκε κατά 7%, φτάνοντας τα 89,61 EUR/MWh, ενώ το αντίστοιχο στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 7%, φτάνοντας τα 81,6 EUR/MWh.

Οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα αυξήθηκαν, αντικατοπτρίζοντας την ανοδική τάση στις τιμές του φυσικού αερίου. Οι EUA που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2024 αυξήθηκαν κατά 8%, διαμορφώνοντας στα 68,03 ευρώ/τόνο.

ανθρακας.JPG

Η τιμή spot NBP αυξήθηκε κατά 7% στις 70,6 p/therm την Πέμπτη, καθώς οι ροές φυσικού αερίου της Νορβηγίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα. Στη μελλοντική καμπύλη, η τιμή του φυσικού αερίου για παράδοση Χειμώνα 2024 αυξήθηκε κατά 7% σε 91 p/therm λόγω των αυξημένων κινδύνων για την προσφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης