Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Πτώση στις τιμές πετρελαίου για 3η σερί ημέρα

Reuters: Πτώση στις τιμές πετρελαίου για 3η σερί ημέρα

Το αργό Brent στα 82,28 δολάρια το βαρέλι - Το υψηλότερο κόστος δανεισμού μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να πιέσει τη ζήτηση του καυσίμου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 22/5 λόγω των προσδοκιών ότι η Federal Reserve ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια των ΗΠΑ υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω του παρατεταμένου πληθωρισμού, επηρεάζοντας δυνητικά τη χρήση καυσίμων στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 60 σεντς ή 0,7% (στα 82,28 δολάρια το βαρέλι), ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) υποχώρησαν 64 σεντς ή 0,8%, στα 78,02 δολάρια στις 03:46 GMT την Τετάρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% την Τρίτη 21/5.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed δήλωσαν την ίδια ημέρα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει αρκετούς ακόμη μήνες για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει πραγματικά σε τροχιά προς τον στόχο του 2% πριν μειώσει τα επιτόκια.

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να πιέσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποστάγματα μειώθηκαν, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τρίτη.

Εν όψει των εορτών της Ημέρας Μνήμης αυτού του Σαββατοκύριακου, οι τιμές λιανικής της βενζίνης μειώθηκαν για 4η συνεχή εβδομάδα.

Οι τιμές του ντίζελ στις ΗΠΑ, ένα βασικό εξευγενισμένο προϊόν τόσο για τον βιομηχανικό τομέα όσο και για τις μεταφορές, έχουν επίσης υποχωρήσει.

Οι επενδυτές αναμένουν λεπτά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Fed και εβδομαδιαία στοιχεία αποθέματος πετρελαίου στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη.

«Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα εξεταστούν για την αξιολόγηση της Fed για τον ανώμαλο πληθωρισμό του πρώτου τριμήνου και για ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την έκταση των πιθανών μειώσεων των επιτοκίων το 2024», ανέφεραν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της ANZ.

«Είναι περισσότερο μια αναμονή και να δούμε την προσέγγιση «τι μας λένε τα δεδομένα»», δήλωσε η ANZ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης