Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 60 δισ. λιρών σε δίκτυα τα επόμενα 5 χρόνια από την National Grid

Επενδύσεις 60 δισ. λιρών σε δίκτυα τα επόμενα 5 χρόνια από την National Grid

θα υποστηρίξουν 55.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος της δεκαετίας (renews)

Σχετικά Άρθρα
Η National Grid (βρετανική πολυεθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έδρα το Λονδίνο της Αγγλίας) ανακοίνωσε ένα σχέδιο για επενδύσεις περίπου 60 δισεκατομμυρίων λιρών σε δίκτυα τα επόμενα 5 χρόνια, με πάνω από 30 δισεκατομμύρια λίρες από αυτό το ποσό να έχουν προγραμματιστεί να διατεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το renews.biz, τα μετρητά θα ξεκλειδώσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα επιτρέψουν τις ολοένα και πιο ψηφιακές, ηλεκτρισμένες και απανθρακωμένες οικονομίες του μέλλοντος.

Επιπλέον θα υποστηρίξουν 55.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Για να χρηματοδοτήσει αυτή την άνευ προηγουμένου κλίμακα επενδύσεων και ανάπτυξης, η National Grid σχεδιάζει μια έκδοση δικαιωμάτων £7 δις.

Παράλληλα με το νέο πενταετές χρηματοοικονομικό πλαίσιο, η National Grid είπε ότι εκσυγχρονίζει την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της National Grid Renewables, της δραστηριότητάς της στις Η.Π.Α. στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η επενδυτική δέσμευση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε την ίδια στιγμή που η βρετανική πολυεθνική εταιρεία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2023, όπου τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη £4,8 δις αυξήθηκαν κατά 4% σε πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες (6% σε σταθερό νόμισμα).

Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων στη Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του ελέγχου τιμών RIIO-T2, στη μη επανάληψη των ζημιών που εκκαθαρίστηκαν από τη Western Link και στα υψηλότερα ποσοστά στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Αγγλία.

Το νόμιμο λειτουργικό κέρδος για συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκε κατά 8% στα 4,5 δισ. £, κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιβαρύνσεων χωρίς μετρητά το 2023/24 έναντι των κερδών από τις πωλήσεις (NECO και επενδύσεις Millennium) το προηγούμενο έτος. αντισταθμίζεται εν μέρει από ευνοϊκές διακυμάνσεις συγχρονισμού και εμπορευμάτων και υψηλότερες υποκείμενες επιδόσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.


Ο John Pettigrew (Διευθύνων Σύμβουλος της National Grid), δήλωσε:

«Θα επενδύσουμε 60 δισεκατομμύρια £ έως το τέλος Μαρτίου 2029. Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο του επιπέδου των επενδύσεων των τελευταίων πέντε ετών.

Αναμένουμε ότι αυτή η σημαντική αύξηση των επενδύσεων κεφαλαίου θα προσφέρει ετήσια αύξηση του ενεργητικού του ομίλου περίπου 10% και 6%–8% που βασίζεται στο EPS CAGR από τη βασική γραμμή 2024/25, που υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο χρηματοδοτικό σχέδιο που περιλαμβάνει μετοχικό κεφάλαιο £7 δις υψώνω.

Το νέο μας πενταετές επενδυτικό σχέδιο θα προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία και αποδόσεις για τους μετόχους μας, θα υποστηρίξει περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας και θα επιταχύνει την απαλλαγή του ενεργειακού συστήματος για τις ψηφιακές, ηλεκτρισμένες οικονομίες του μέλλοντος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν τα 17 μεγάλα χερσαία και υπεράκτια έργα μεταφοράς μας και στις ΗΠΑ η «Αναβάθμιση της Πολιτείας» των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη επένδυση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Νέας Υόρκης εδώ και έναν αιώνα.

Η 6η διασύνδεσή μας (η Viking Link προς τη Δανία), κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο και είναι το μακρύτερο χερσαίο και υποθαλάσσιο καλώδιο HVDC στον κόσμο, επιδεικνύοντας τις παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες εντός του National Grid».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης