Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΚΟΛΙΟΣ: Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που αντικατέστησε το μαζούτ με LNG

ΚΟΛΙΟΣ: Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που αντικατέστησε το μαζούτ με LNG
Προμηθευτής της εταιρείας είναι η Blue Grid, 100% μέλος του Ομίλου Molgas
H γαλακτοβιομηχανία ΚΟΛΙΟΣ στο Πολύκαστρο, Κιλκίς είναι η πρώτη ελληνική βιομηχανία που καλύπτει τις θερμικές ενεργειακές της ανάγκες με LNG.

Προμηθευτής της εταιρείας είναι η Blue Grid, 100% μέλος του Ομίλου Molgas, του μεγαλύτερου ομίλου προμήθειας και διανομής LNG σήμερα στην Ευρώπη.
 
Το LNG φορτώνεται τακτικά σε βυτιοφόρα οχήματα της Blue Grid στην εγκατάσταση μεταφόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα. Από εκεί, μεταφέρεται οδικώς και παραδίδεται σε ειδικό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG που κατασκεύασε, λειτουργεί και συντηρεί η Blue Grid εντός των εγκαταστάσεων της ΚΟΛΙΟΣ. Ακολουθώντας τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες της ΚΟΛΙΟΣ, το LNG επαναεριοποιείται και τροφοδοτεί τους λέβητες της εταιρείας, επιτρέποντας την κατανάλωση Φυσικού Αερίου, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση σε κάποιο τοπικό δίκτυο αγωγών. 
 
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Λαγάκο, επικεφαλής της Molgas στη ΝΑ Ευρώπη και της Blue Grid: «αυτή είναι μία πολύτιμη νέα προοπτική, που πλέον διανοίγεται για τις ελληνικές βιομηχανίες που δεν έχουν πρόσβαση σε αγωγούς Φυσικού Αερίου, προκειμένου να επιτύχουν σημαντική μείωση του ενεργειακού τους κόστους και συνάμα μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος. Θα ήθελα να επισημάνω πως από την πρώτη στιγμή ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ.Νικόλαος Κολιός, στήριξε την καινοτόμο απόφαση χρήσης του LNG. Συνάμα, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους κκ. Θέμη Κωστόπουλο και Γιώργο Χριστόπουλο, οικονομικό και τεχνικό διευθυντή αντίστοιχα της ΚΟΛΙΟΣ για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση και λειτουργία του πρωτοπόρου αυτού έργου».
 
«Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης η ΚΟΛΙΟΣ λειτουργεί ήδη Φ/Β πάρκο για την κάλυψη μέρους των απαιτήσεων του εργοστασίου της σε ηλεκτρική ενέργεια, τώρα αντικαθιστά το μαζούτ με το LNG για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνει την μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας των λυμάτων της, με στόχο την ιδιοκατανάλωση του παραγόμενου βιοαερίου. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω επενδύσεων, η ΚΟΛΙΟΣ θα είναι μια από τις πιο φιλικά προς το περιβάλλον λειτουργούσες βιομηχανίες τροφίμων», όπως δηλώνει εκ μέρους της ΚΟΛΙΟΣ ο κ. Θέμης Κωστόπουλος.
 
Η επόμενη ελληνική βιομηχανία μετά την ΚΟΛΙΟΣ που θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες με LNG είναι η χαρτοποιία ELPACK στη Φθιώτιδα, επίσης με τη βοήθεια του Ομίλου Molgas.
 
Ο όμιλος Molgas
 
Ο Όμιλος έχει να επιδείξει ήδη και άλλα ορόσημα για την ελληνική και περιφερειακή αγορά προμήθειας LNG. Έχει φορτώσει και παραδώσει το πρώτο φορτίο LNG σε βυτιοφόρο όχημα από το σταθμό της Ρεβυθούσας και συνεχίζει να προμηθεύει τακτικά τελικούς καταναλωτές σε 4 διαφορετικές χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου πρατηρίου ανεφοδιασμού οχημάτων με LNG στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Σίνδου) και ολοκληρώνει εντός του καλοκαιριού και το δεύτερο πρατήριο του στην Αθήνα (περιοχή Θριασίου).
 
Ο Όμιλος Molgas, με διευθύνοντα σύμβουλο πλέον τον Σοφοκλή Παπανικολάου, διαθέτει 25ετή εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες, εξυπηρετεί περισσότερους από 210 βιομηχανικούς πελάτες, διατηρεί δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού οχημάτων με περισσότερα από 100 σημεία ανά την Ευρώπη, αξιοποιώντας ένα στόλο 150 βυτιοφόρων οχημάτων και 8 πλοίων διανομής LNG.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης