Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γαλλία κινδυνεύει με ισχυρή πτώση των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Αύγουστο

Η Γαλλία κινδυνεύει με ισχυρή πτώση των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Αύγουστο
Ο RTE έχει περιορίσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στα ανατολικά σύνορα της Γαλλίας τους τελευταίους δύο μήνες εν μέσω εργασιών συντήρησης για να διασφαλίσει την ασφάλεια του δικτύου
Ο γαλλικός RTE έχει προειδοποιήσει για «σημαντικό» περιορισμό των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Αύγουστο έως τα μέσα Οκτωβρίου λόγω των περιορισμών του εγχώριου δικτύου, δήλωσαν παράγοντες της αγοράς στο Montel.
 
Η προειδοποίηση ήρθε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ αξιωματούχων του TSO και συμμετεχόντων στην αγορά την Τετάρτη.

Περιορισμένες οι εξαγωγές ενέργειας εδώ και δυο μήνες
 
Οι αξιωματούχοι του RTE είπαν στη συνάντηση ότι «θα υπάρξουν αρκετά σημαντικές περικοπές από τον Αύγουστο έως τα μέσα Οκτωβρίου, τόσο σοβαρές όσο αυτές που είδαμε πρόσφατα», δήλωσε στο Montel ένας trader με έδρα το Λονδίνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αξιωματούχοι του TSO είπαν ότι «συνεχίζουν να εργάζονται για τη μείωση αυτών των περιορισμών και εργάζονται σκληρά για να προσπαθήσουν να επιλύσουν το ζήτημα».
 
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι περαιτέρω περικοπές των εξαγωγών θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.
 
«Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για θέμα περιφερειακής βελτιστοποίησης», πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος των «εθνικών περιορισμών» εξαρτάται από το συνολικό περιφερειακό ισοζύγιο εφοδιασμού, δήλωσε στο Montel αξιωματούχος ενός ευρωπαϊκού διαχειριστή ενέργειας.
 
 Ο RTE έχει περιορίσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στα ανατολικά σύνορα της Γαλλίας τους τελευταίους δύο μήνες εν μέσω εργασιών συντήρησης για να διασφαλίσει την ασφάλεια του δικτύου, όπως δήλωσε. 
 
Η αβεβαιότητα βαραίνει
 
Οι περιορισμοί, οι οποίοι έφτασαν μέχρι και τα 8 GW, επιβάρυναν τις ήδη χαμηλές γαλλικές τιμές σε μια αγορά με υπερβάλλουσα προσφορά, συμβάλλοντας στη διατήρησή τους πολύ κάτω από εκείνες του Βελγίου και της Γερμανίας.
 
Το ημερήσιο συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας έκλεισε την Πέμπτη στα 71,41 ευρώ/MWh, 31,16 ευρώ κάτω από το αντίστοιχο γερμανικό.
 
Ο RTE δήλωσε στη συνεδρίαση ότι αυτοί οι «εξαιρετικοί περιορισμοί» έληξαν στις 9 Μαΐου, αν και ένας trader δήλωσε ότι η γαλλική ικανότητα εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα ανατολικά σύνορά της ήταν ακόμη μειωμένη κατά «περίπου 3 GW περίπου στις 19:00-22:00 την Πέμπτη (23/5)».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης