Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Oι απαγορεύσεις εξαγωγής καυσίμων θα χρησιμοποιηθούν ξανά  

Novak: Oι απαγορεύσεις εξαγωγής καυσίμων θα χρησιμοποιηθούν ξανά   
Η απαγόρευση έχει ανασταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά οι περιορισμοί θα ισχύουν ξανά από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ξανά τις απαγορεύσεις εξαγωγής καυσίμων ως τρόπο ρύθμισης της προσφοράς και της ζήτησης, αλλά προς το παρόν η εγχώρια αγορά είναι καλά εφοδιασμένη, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα ανέστειλε τη μερική απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης που είχε επιβάλει από την 1η Μαρτίου για να προλάβει τις ελλείψεις καυσίμων και να ανακόψει την άνοδο των τιμών μετά από μια σειρά επιθέσεων με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διυλιστήρια και τεχνικές διακοπές.

Ο Novak είπε ότι η απαγόρευση λειτούργησε όπως έπρεπε. "Αυτό είναι ένα κανονικό όργανο και θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Έχουμε πάντα τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε αυτήν την κατάσταση", είπε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στην Telegram από έναν Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο.

Μηχανισμός

Ο Novak είπε ότι ο μηχανισμός ήταν ανάλογος με αυτόν που χρησιμοποιεί ο όμιλος OPEC+.
«Το καθήκον μας εδώ δεν είναι να μειώσουμε την παραγωγή και τη μεταποίηση, αλλά να ρυθμίσουμε την εγχώρια αγορά εξισορροπώντας την μέσω των εξαγωγών», είπε.

Η απαγόρευση έχει ανασταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά οι περιορισμοί θα ισχύουν ξανά από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.

Ο Novak είπε ότι η αναστολή θα οδηγήσει σε υψηλότερη χρησιμοποίηση και εξαγωγές διυλιστηρίων, φέρνοντας πρόσθετα έσοδα σε ξένο νόμισμα.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο εάν υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν ξανά οι τιμές της βενζίνης στην εγχώρια αγορά, ο Novak απάντησε: "Δεν υπάρχουν απειλές. Κρατάμε τον παλμό και κάνουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις με τις εταιρείες πετρελαίου μας και την Ομοσπονδιακή Μονοπωλιακή Υπηρεσία της υπουργείο Ενέργειας.

«Μπορούμε πάντα να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση προκειμένου να παρέχουμε το 100% της εγχώριας αγοράς με τα απαραίτητα πετρελαϊκά προϊόντα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης