Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Eκτός σύνδεσης το 12% της ρωσικής δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου τον Μάιο  

Reuters: Eκτός σύνδεσης το 12% της ρωσικής δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου τον Μάιο   

Τον Ιούνιο, η αδρανής ρωσική ικανότητα διύλισης αναμένεται να μειωθεί κατά 41% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαΐου, σε 1,936 εκατομμύρια τόνους δυναμικότητας εκτός σύνδεσης

 

Η δυναμικότητα πρωτογενούς διύλισης πετρελαίου της Ρωσίας που είναι αδρανής αυτόν τον μήνα είναι στο 12% των συνολικών μονάδων πρωτογενούς διύλισης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters.

Λόγω μιας αλλαγής στα σχέδια σε ορισμένες μεγάλες μονάδες διύλισης, οι υπολογισμοί της ικανότητας διύλισης εκτός σύνδεσης στη Ρωσία έχουν αναθεωρηθεί κατά 19,2% σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις, σημειώνει το Reuters.

Επί του παρόντος, 3,392 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι, ή το 12% της πρωτογενούς ικανότητας διύλισης της Ρωσίας, είναι εκτός σύνδεσης.

Ο όγκος της ρελαντί χωρητικότητας είναι περίπου 28% χαμηλότερος σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Τον Ιούνιο, η αδρανή ρωσική ικανότητα διύλισης αναμένεται να μειωθεί κατά 41% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Μαΐου, σε 1,936 εκατομμύρια τόνους δυναμικότητας εκτός σύνδεσης, έδειξαν οι εκτιμήσεις την Παρασκευή.

Οι αποστολές καυσίμων της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 14,6% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, καθώς οι επισκευές διυλιστηρίων, η εποχιακή συντήρηση και η απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης επηρέασαν τις εξαγωγές πετρελαιοειδών της Μόσχας τον περασμένο μήνα.

 
Μείωση εξαγωγών

Τον Απρίλιο, η Ρωσία εξήγαγε 8,415 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πετρελαϊκών προϊόντων δια θαλάσσης, μειωμένα κατά 14,6% από τον Μάρτιο.

Η Ρωσία είχε υψηλότερη από το αναμενόμενο συντήρηση και επισκευές στα διυλιστήρια της τους τελευταίους μήνες, αφού η Ουκρανία ενίσχυσε στις αρχές του τρέχοντος έτους τις επιθέσεις με drone στη ρωσική ικανότητα διύλισης. Εκτός από τις απρογραμμάτιστες επισκευές για την αποκατάσταση ζημιών από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ορισμένα διυλιστήρια υποβλήθηκαν σε προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία επίσης μείωσε τις εξαγωγές καυσίμων της Ρωσίας τον Απρίλιο.

Η Ρωσία δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι θα μπορούσε να επισκευάσει όλες τις κατεστραμμένες μονάδες εντός δύο μηνών.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Νικολάι Σουλγκίνοφ δήλωσε ότι όλα τα κατεστραμμένα διυλιστήρια στη χώρα θα επαναλειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου. 

 Ωστόσο, ακριβώς τη στιγμή που η Ρωσία είχε αρχίσει να επαναφέρει μέρος της χωρητικότητας του διυλιστηρίου που είχε υποστεί ζημιά από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας νωρίτερα φέτος, ένα νέο κύμα επιθέσεων με drone έπληξε ένα μεγάλο διυλιστήριο ιδιοκτησίας της Rosneft, για δεύτερη φορά, στις αρχές Μαΐου. Το διυλιστήριο Ryazan της Rosneft, νοτιοανατολικά της Μόσχας, έπιασε φωτιά μετά από επίθεση με drone την 1η Μαΐου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης