Ενέργεια

Η ιταλική Eni πουλάει το 10% των μετοχών της στην Saipem

Η ιταλική Eni πουλάει το 10% των μετοχών της στην Saipem
Η Saipem εργάζεται επί του παρόντος σε έργα LNG, συμπεριλαμβανομένης της γιγαντιαίας επέκτασης του LNG στο Κατάρ
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni πούλησε το 10% των μετοχών του στην επίσης ιταλική εταιρεία Saipem.

Με βάση το LNG Prime, η Eni ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών λέγοντας παράλληλα ότι η εκκαθάριση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου.

Η εταιρεία πούλησε το μερίδιο στα 1,970 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικά έσοδα περίπου 393 εκατ. ευρώ (422 εκατ. δολάρια).

Αξίζει να αναφερθεί πως η Eni κατέχει 422.920.192 μετοχές της Saipem.

Πιο αναλυτικά, αυτές οι μετοχές αντιπροσωπεύουν περίπου το 21,19% του μετοχικού κεφαλαίου της Saipem, εκ των οποίων 249.504.583 μετοχές (περίπου 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου) καλύπτονται από τη συμφωνία μετόχων με την CDP Equity.

Στο πλαίσιο της τωρινής συναλλαγής, η Eni συμφώνησε να μην πωλήσει πρόσθετες μετοχές της Saipem στην αγορά για περίοδο 180 ημερών, με την επιφύλαξη παραίτησης από τους κοινούς αναδόχους και συνήθεις εξαιρέσεις σύμφωνα με την πρακτική της αγοράς, πρόσθεσε η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Με έργα LNG το χαρτοφυλάκιο της Saipem

Η Saipem εργάζεται επί του παρόντος σε έργα LNG, συμπεριλαμβανομένης της γιγαντιαίας επέκτασης του LNG στο Κατάρ.

Η QatarEnergy LNG, προηγουμένως γνωστή ως Qatargas, ανέθεσε στη Saipem συμβάσεις ύψους άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 που σχετίζονται με το υπεράκτιο έργο στο North Field.

Το 2022, η Saipem κέρδισε επίσης σύμβαση αξίας περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μονάδα του κρατικού γίγαντα QatarEnergy που σχετίζεται με το υπεράκτιο έργο North Field.

Πέρυσι, η Saipem κέρδισε επίσης σύμβαση μετατροπής FPU από την Eni στο πλαίσιο του έργου FLNG του Κονγκό της τελευταίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης