Επικαιρότητα

Απειλές Ακάρ για το Καστελόριζο: "Αν θέλει ο Θεός, μπορεί και να έρθουμε" - Τι απαντά η κυβέρνηση

Απειλές Ακάρ για το Καστελόριζο:
Γ. Οικονόμου: "Η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς"

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ λίγο πριν την έξοδο του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο skai.gr.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στόχευσε πάλι το Καστελόριζο. Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι "αν μπορούν ας έρθουν", εκείνος απάντησε "αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό".

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι "η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε "η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε."

Απάντηση Γ. Οικονόμου

"Απέναντι στις προκλήσεις όπως του κ. Ακάρ η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα", σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου για τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς".

Επισήμανε ακόμη πως "δεν προσθέτει κάτι η ρητορική του κ. Ακάρ. Και επειδή άκουσα ότι είπε ο κ. Ακάρ κάτι για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών".
"Είναι καλύτερα", κατέληξε ο κ. Οικονόμου, "να δούμε πιο αποφορτισμένα το θέμα, με έμφαση στο διεθνές δίκαιο, και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης