Επικαιρότητα

Που εστιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εθνικών εκλογών

Που εστιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εθνικών εκλογών
Η επιδιωκόμενη όξυνση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται επίσης από στελέχη της ΝΔ ως αγωνιώδη προσπάθειά του Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του

Το προεκλογικό «σκάκι» είναι σε πλήρη εξέλιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στις θεματικές συνεντεύξεις Τύπου που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε μέσω Ζαππείου. Μετά την πρόταση δυσπιστίας το τελευταίο κοινοβουλευτικό όπλο που είχε να χρησιμοποιήσει ήταν η απόχη των βουλευτών από τις ψηφοφορίες του νομοθετικού έργου. Χθες έγινε η πρώτη πράξη. Δεν συμμετείχαν σε μια κύρωση εμπορικής συμφωνίας του υπουργείου Εξωτερικών και σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού.

«Ερμαφρόδιτη στάση», σχολίασαν κάποιοι βουλευτές της πλειοψηφίας που είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στις συζητήσεις στην Ολομέλεια, αλλά να μην στηρίζει τη στάση του μέσω της ψήφου. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως δεν θέλουν, σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, να «νομιμοποιήσουν» πλέον αυτή την εκτροπή και τους «156» της Νέας Δημοκρατίας που συντάχθηκαν απολύτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόταση δυσπιστίας. Το Μαξίμου «τρίβει τα χέρια του» γιατί θα επιχειρήσει να αναδειχθεί ως δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας που δεν επικροτεί κινήσεις που στρέφονται κατά του κοινοβουλευτισμού. Και από τη στιγμή που έρθει προς ψήφιση στη Βουλή κάποιο θετικό μέτρο είναι αυτονόητο πως στην πλειοψηφία θα «περιμένουν στη γωνία» τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει να απέχει.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης