Επικαιρότητα

Αποστάσεις Φάμελλου από Ακρίτα - H συνέντευξη Κασελάκη στον ΣΚΑΪ

Αποστάσεις Φάμελλου από Ακρίτα - H συνέντευξη Κασελάκη στον ΣΚΑΪ
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Κασελάκη
«Έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
«Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την αμεροληψία στον έλεγχο του εγκλήματος των Τεμπών» σημείωσε μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιφυλάξεις στην πρόταση που έχει φέρει στο δημόσιο διάλογο να την καταθέσει και ως αίτημα προανακριτικής στη Βουλή και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «με την πρόταση για προανακριτική θέλει να λάμψει η αλήθεια».

Για τη διαρροή προσωπικών δεδομέων ομεγενών υπογράμμισε «Βλέπουμε ότι το κράτος η ΝΔ το θεωρεί λάφυρο και μπορεί ακόμη και προσωπικά δεδομένα πολιτών να τα διαχειρίζεται για ψηφοθηρικούς σκοπούς». Για την επίθεση της Έλενας Ακρίτα στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και όσα επακολούθησαν ήταν κατηγορηματικός «έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή»

«H αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη και από τον όρκο της και από τον ρόλο της να φέρνει στη Βουλή και στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα στα οποία έπρεπε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και προφανώς να προτείνει και άλλες λύσεις. Αλλά για το ότι υπάρχει oργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης στα Τέμπη είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση;. Δεν θα λέγαμε εύκολα κι εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα μια τέτοια φράση αν δεν ήμασταν σίγουροι» απάντησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο κλίμα τοξικότητας που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση και στις κατηγορίες για εργαλειοποίηση της τραγωδίας και έφερε ως παράδειγμα:

Για ποιο λόγο δεν δέχτηκε η κυβέρνηση να έρθει ο πρόεδρος του ΟΣΕ, ο κύριος Σπηλιόπουλος να καταθέσει στην εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος ήταν επί Νέας Δημοκρατίας. Ξεχάστε όλα τα κομματικά τις αναγνώσεις που έχουν μια ιδιοτέλεια πολιτική. Μιλάμε για τον πρόεδρο του ΟΣΕ που πήγε στον κύριο Μητσοτάκη με μια απόρρητη επιστολή και παραιτήθηκε μετά. Δεν μπορώ να το κατανοήσω.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή θέλει να λάμψει η αλήθεια στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Όταν ερωτήθηκε για το τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για προανακρική επιτροπή και γιατί επέλεξε το κόμμα να κάνει δημοσιοποίηση της πρότασης και όχι να την καταθέσει στη Βουλή με 30 υπογραφές απάντησε:
«Εμείς το πρώτο που είμαστε υποχρεωμένοι είναι να λάμψει η αλήθεια στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.
Κάθε μέρα που περνάει βγαίνουν και νέα δεδομένα. Από την πρώτη επεξεργασία της Εξεταστικής επιτροπής προέκυψαν πολλά ζητήματα για τα οποία πρέπει να ελεγχθεί ο κύριος Καραμανλής. Κρατάω τον κύριο Καραγιάννη και τον κύριο Τριαντόπουλο. Για τον κ. Καραμανλή μέσα στις πρώτες 10 με 15 ημέρες του Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ είπε «η Δικαιοσύνη να απαντήσει και να ληφθούν απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί όμως ο κύριος Καραμανλής να πάει στη Δικαιοσύνη αν δεν ανοίξει την πόρτα η Βουλή»

Κασελάκης:«Ο Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Καραμανλή»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των Τεμπών και του Κώστα Αχ.Καραμανλή, όσο και στο αίτημα των εκλογών, λέγοντας πως ζητάει την προσφυγή στις κάλπες, ώστε να χάσει η κυβέρνηση το άλλοθι του 41%. Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Αχ.Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσει και επίσημα τη διαδικασία της πρότασης για προανακριτική.

Επέμεινε στην παρουσία διεθνών παρατηρητών για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, κάνοντας λόγο για διαρροή στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού. Προκάλεσε, δε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία και των ψηφοφόρων του εσωτερικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη συνέντευξή του δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους.
«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας»

«Η οικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα. Έχουμε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχουμε ασφάλεια στην οικογένεια, αλλά δεν έχουμε και οικονομική ασφάλεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πρόταση για προκαταρκτική, είπε: «Έχουμε τους βουλευτές για το πρώτο βήμα, για την κατάθεση της πρότασης για προκαταρκτική.

Στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη, η ΝΔ έχει πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον κ.Καραμανλή.

Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως.
«Ο Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Καραμανλή»

Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής -σ.σ. ο κ. Καραμανλής- και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;

Ας πάει στη Δικαιοσύνη. Τι φοβάται; Yπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία. Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό.

Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη, αλλά αυτό κατακτάται κάθε μέρα. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Όλοι κρίνονται κάθε μέρα. Μία από τις υποθέσεις που πρέπει να προχωρήσουν είναι το Predator».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης