Επικαιρότητα

Ευρωεκλογές 2024: ΝΔ 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ 14,9%, ΠΑΣΟΚ 12,8% ΕΛ. ΛΥΣΗ 9,3% - Το νέο Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2024: ΝΔ 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ 14,9%, ΠΑΣΟΚ 12,8% ΕΛ. ΛΥΣΗ 9,3% - Το νέο Ευρωκοινοβούλιο

Σύμφωνα με τη SingularLogic με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στο 28,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 14,9%, και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,8%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 9,3% και το ΚΚΕ με 9,25% - Στα σενάρια και ο ανασχηματισμός

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τη SingularLogic, με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στο 28,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 14,9%, και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,8%, και η Ελληνική Λύση τέταρτη με 9,3%, το ΚΚΕ με 9,25% στην πέμπτη θέση.

Η Νίκη πήρε ποσοστό 4,37% και μία έδρα.
Η Πλεύση Ελευθερίας με 3,40% εκλέγει επίσης έναν ευρωβουλευτή.

Τέλος, η Φωνή Λογικής με ποσοστό 3,04% καταλαμβάνει μία έδρα.

Όσον αφορά στα κόμματα που δεν κατάφεραν να εκλέξουν ευρωβουλευτή, συγκεντρώνουν ποσοστό 14,63%.

Κοντά στο να εκλέξουν ευρωβουλευτή (τελικά δεν τα κατάφεραν) είναι ΜέΡΑ25 με 2,54% και Νέα Αριστερά με 2,45% .

 

Αποτιμώντας το μήνυμα της κάλπης, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ΝΔ δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει, «ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ευρωεκλογών».

«Σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, με σημαντικότερο την ακρίβεια», είπε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι σέβεται αυτήν την επιλογή, η οποία διατυπώνεται είτε με τα μεγάλα ποσοστά αποχής, είτε με την επιλογή μικρότερων σχηματισμών. Η ΝΔ συγκέντρωσε 7 έδρες.


Ο Κασσελάκης έχει ένα αποτέλεσμα που είναι εκτός των στόχων του, πολύ χαμηλότερα από το 17,8% που είχε θέσει με τη Νέα Αριστερά σε επίσης πολύ χαμηλό ποσοστό στο 2,3%

Περάσαμε πάρα πολλά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από δυο διασπάσεις μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο που επέλεξε η κοινωνία η ίδια. Και να είστε όλοι περήφανοι για αυτό», ξεκίνησε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

«Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη κι ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις και κομματικές δαπάνες, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Πλέον το άλλοθι του 41% έχει τελειώσει». Τέσσερεις έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Ν.Ανδρουλάκης σαν ΠΑΣΟΚ μένει τρίτος και χωρίς ουσιαστικά κέρδη με ποσοστό οριακά κάτω από 13%. Τρεις έδρες

Είναι προφανές ότι η Κεντροαριστερά είναι ο ηττημένος των εκλογών με ποσοστά φτωχά τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το ΠΑΣΟΚ.

Άνοδος μεγάλη για την κεντροδεξιά στο 18% στο συνολό της με τον Κυριάκο Βελόπουλο κοντά στο 9,5% (9,3%), με 2 έδρες.

Άνοδο καταγράφει και το ΚΚΕ με 2 έδρες, ενώ έδρα στην ευρωβουλή εξασφαλίζουν Νίκη (4,37%), Πλεύση Ελευθερίας (3,40) και η Φωνή Λογικής στο 3,04%.



Η νέα δομή της ευρωβουλής - Νικητής το ΕΛΚ - Άνοδος της ακροδεξιάς
Tο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) και οι Κεντρώοι-Φιλελεύθεροι (Renew), συγκεντρώνουν μια άνετη πλειοψηφία.


Συγκεκριμένα, το ΕΛΚ βγάζει 184 έδρες, οι Σοσιαλιστές 139 έδρες, το Renew 80 έδρες, το κόμμα Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) 73 έδρες και το κόμμα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) 58 έδρες, οι Πράσινοι 52 έδρες και η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE) 36 έδρες. Ο αριθμός των Μη Εγγεγραμμένων (NI) είναι 45 και λοιποί 53.
πινακας_ευρωβουλη.png

 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης