Επικαιρότητα

Σκεπτικισμός κορυφαίων στο ΠΑΣΟΚ μετά το χλιαρό ποσοστό

Σκεπτικισμός κορυφαίων στο ΠΑΣΟΚ μετά το χλιαρό ποσοστό
Ο Ανδρουλάκης δεν κατάφερε να εκλέξει τον Ανδρέα Σπυρόπουλο στην τριάδα των βουλευτών
Bραδιά -  σοκ για το ΠΑΣΟΚ, καθώς από το σχεδόν καταστροφικό αποτέλεσμα των αρχικών exit poll, οι εντυπώσεις εξισορρόπησαν, ωστόσο δεν αντιστράφηκαν.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχαινε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.


Το κλίμα στη Χ. Τρικούπη είναι τεταμένο, καθώς ακόμη και ο εξ απορρήτων Ανδρουλάκη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, φαίνεται ότι δεν καταφέρνει να μπει στην τριάδα των βουλευτών που εκλέγονται και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, πίσω από Ν. Παπανδρέου, Γ. Μανιάτη, Σάκη Αρναούτογλου, ενώ τέταρτος είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, αφού επισήμανε την τεράστια αποχή, στα όρια του επικίνδυνου, και τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση», ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός ούτε προοδευτικός, είναι κάτι διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσω αυτού», σημείωσε. «Θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα», είπε με νόημα σε διαδοχικές συνεντεύξεις του.
Γιαννακοπούλου: Θα τα συζητήσουμε όλα στα όργανα

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα πως «για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση και αποτίμηση πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει και ο στόχος που είχαμε, και ο πρόεδρός μας και εμείς, είναι ότι θέλαμε να είχαμε τη δεύτερη θέση και ισχυροποίηση του ποσοστού μας. Όσον αφορά το ζήτημα της δεύτερης θέσης, δυστυχώς, είναι κάτι που δεν επετεύχθη. Όσον αφορά την ισχυροποίηση του ποσοστού μας, έχουμε μια σταθεροποίηση και μία άνοδο, έστω και αν είναι μικρή».

Η κυρία Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι «είτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και όλα τα δημοκρατικά, οφείλουν να συζητήσουν. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο, ποια ήταν η στρατηγική μας».

Ερωτηθείσα για το εάν τίθεται ζήτημα αρχηγού, η Νάντια Γιαννακοπούλου σχολίασε: «Όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Θα τα συζητήσουμε στα όργανα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης (ΣΚΑΪ) είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα».

Πηγή: iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης