Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο η τιμή των καυσίμων στη Βρετανία

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο η τιμή των καυσίμων στη Βρετανία
Οι τιμές έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά από από την πτώση της  στερλίνας στον απόηχο του δημοψηφίσματος της ΕΕ.
Το Asda ένα από τα μεγαλύτερα  σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι οι αυτοκινητιστές δεν θα χρεωθούν περισσότερο από 110,7 πένες ανά λίτρο (PPL) για την αμόλυβδη και 112.7ppl για το πετρέλαιο στα 294 πρατήρια υγρών καυσίμων της σε όλη τη Βρετανία.
Τα στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι οι μέσες τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, με τους αυτοκινητιστές να χρεώνονται 116.6ppl για τη βενζίνη και 119ppl για το ντίζελ.
Οι τιμές έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά από μια συντριβή της αξίας της στερλίνας στον απόηχο του δημοψηφίσματος της ΕΕ.
Η RAC υποστήριξε ότι αν και μείωση των τιμών της  Asda ήταν "σαφώς μια καλή είδηση", έχει έρθει "πολύ αργά", καθώς  η χονδρική τιμή των καυσίμων έχει μειωθεί μαζί με τις τιμές του πετρελαίου από το τέλος του Οκτωβρίου.
Η Simon Williams, εκπρόσωπος του οργανισμού αυτοκινητιστών, δήλωσε: «Οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές τους, αντί να προβάλουν  περικοπές τώρα.
"Αυτό θα υπονομεύσει δυστυχώς εμπιστοσύνη των αυτοκινητιστών σε εμπόρους λιανικής πώλησης καυσίμων και είναι δύσκολο να μην το βλέπουν  ότι εκμεταλλευόμενοι το σημερινό κλίμα, το οποίο έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων είναι ένα αναπόφευκτο λόγω τις ασθενέστερς λίρας και μιλούν για το αυξανόμενο κόστος των εμπορευμάτων.
"Στην πραγματικότητα, υπάρχει ακόμη περιθώριο για περαιτέρω μείωση των τιμών της αντλίας."
Ο πρόεδρος της  AA Edmund King δήλωσε ότι: «η μείωση τιμής  του Asda θα πάρει λίγο από την άνοδο στις υψηλές τιμές αντλίας που ακολούθησε την κατάρρευση της αξίας της στερλίνας.
Ο ανώτερος διευθυντής του Asda για τη βενζίνη, Andy Peake, δήλωσε: «Η Asda οδηγεί και πάλι το δρόμο για τη μείωση των τιμών στα πρατήρια για να βοηθήσει τα εκατομμύρια των αυτοκινητιστών σε όλη τη Βρετανία."Η νέα μας εθνική τιμή της 110.7ppl στην αμόλυβδη βενζίνη και στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης 112.7ppl θα είναι ευπρόσδεκτη από τα εκατομμύρια των οδηγών που έχουν δει οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται από το Brexit» δήλωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης