Αναλύσεις

Στην Αθήνα ο Obama - Η κυβέρνηση προσβλέπει σε ένα σαφές μήνυμα για το χρέος

Στην Αθήνα ο Obama - Η κυβέρνηση προσβλέπει σε ένα σαφές μήνυμα για το χρέος
Το ειδικό βάρος του Αμερικανού Προέδρου παραμένει μεγάλο
(Upd) Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε περί τις 10:45 το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
Τον Αμερικανό πρόεδρο τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 4.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, ενώ από αμερικανικής πλευράς, οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στη συνοδεία του Μπαράκ Ομπάμα, είναι πάνω από 500 άτομα.
Το κέντρο της πρωτεύουσας είναι αποκλεισμένο, όπως και η περιοχή της Βουλιαγμένης, σε ξενοδοχείο της οποίας θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Τα βασικά σημεία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου έχουν να κάνουν με το Κυπριακό, το Προσφυγικό,το Γεωπολιτικό, δηλαδή τους αγωγούς και την αξιοποίηση φυσικού αερίου και υδρογοναναθράκων και το Χρέος.
Το κυριότερο μετά την Ελλάδα θα μεταβεί στην Γερμανία και προφανώς είναι 100% δεδομένο ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί διεξοδικώς.
Και ενώ στο σκέλος αυτό η Ελλάδα θα κερδίσει πόντους, ο Obama θα αναφερθεί στο ζήτημα του χρέους, στην Γερμανία άρα αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να ξεκινήσει ο διάλογος για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
βιωσιμότητας".

Το πρόγραμμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη 1.30μμ, ενώ στις 2μμ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.  .
Στις 7.30 το απόγευμα ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Αθήνα έχει, ήδη, μετατραπεί σε φρούριο και τα μέτρα θα κλιμακώνονται μέχρι την Τρίτη, ενώ το κύριο πρόσταγμα έχουν οι Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς, όλες οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του κ. Ομπάμα, με κάθε τρόπο, είναι πάνω από 500 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν φτάσει, ήδη, στη χώρα μας.
Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του κ. Ομπάμα και οι οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό,
Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν μισή ώρα, θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο 150 ατόμων, που έχουν φτάσει, επίσης, από τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται, ότι ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.
Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν περίπου 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.

Αρχική δημοσίευση: 15/11/2016 04:07

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης