Διεθνή

Επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο τη συνάντηση Putin – Trump στις 7 Ιουλίου στο περιθώριο της G20

Επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο τη συνάντηση Putin – Trump στις 7 Ιουλίου στο περιθώριο της G20
Η συνάντηση είχε προαναγγελθεί από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ στις 30 Ιουνίου.
Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου οι Πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Τη συνάντηση για την οποία είχε γράψει το worldenergynews.gr στις 30 Ιουνίου, επιβεβαίωσε σήμερα και το Κρεμλίνο, με Ρώσο αξιωματούχο να υποστηρίζει πως αυτή ορίστηκε για τις 7 Ιουλίου.
Το τετ α τετ Τραμπ – Πούτιν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα την ώρα που εντείνεται η κριτική στο εσωτερικό των ΗΠΑ για τη στάση του Αμερικανού προέδρου έναντι του Πούτιν με τις φωνές να καλούν τον Τραμπ να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα.
Οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχουν σημάνει συναγερμό τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι πιέζουν για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για τη στάση της απέναντι στο θέμα της Ουκρανίας και την προσάρτηση της Κριμαίας.
Επιπλέον, πολλοί γερουσιαστές ζητούν σκληρότερη γραμμή απέναντι στη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει η Μόσχα στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας σε όλο τον πλανήτη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και ότι εάν συνεχίσει αυτή την τακτική, θα βρεθεί υπόλογη» υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κόρι Γκάρντνερ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο Λευκό Οίκο για να συζητήσει με τον πρόεδρο Τραμπ όλα τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης