Επιχειρήσεις

Επί τάπητος η «επόμενη μέρα» στη ΔΕΗ στη σημερινή (7/07) γενική συνέλευση της επιχείρησης

Επί τάπητος η «επόμενη μέρα» στη ΔΕΗ στη σημερινή (7/07) γενική συνέλευση της επιχείρησης
Η διοίκηση της επιχείρησης αναμένεται να δώσει το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει τόσο πριν όσο και μετά τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (07/07) ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που συνέρχεται στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ διέρχεται ίσως την κρισιμότερη περίοδο της ιστορίας της μετά τον πλήρη διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, αλλά κυρίως εν όψει της πώλησης του 40% των λιγνιτικών της μονάδων αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο οπότε και είναι προγραμματισμένο το market test  για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών.
Επιπλέον, η κρατική επιχείρηση υποχρεούται βάσει μνημονιακής υποχρέωσης να περιορίσει δραστικά μέσω της διαδικασίας των δημοπρασιών ΝΟΜΕ το μερίδιο αγοράς που ελέγχει και το οποίο ανέρχεται σήμερα στο 85,5%.
Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για την εικόνα της ΔΕΗ την επόμενη ημέρα των ριζικών αλλαγών, ενώ όπως δήλωσε χθες η επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ  Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, το Ταμείο ελπίζει ότι εντός του 2018 θα εισπράξει χρήματα από την πώληση του 17% της ΔΕΗ.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στη σημερινή γενική συνέλευση είναι και η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2016.             

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης