Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ανησυχία του για τις συνεχείς εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει ο ΟΗΕ

Την ανησυχία του για τις συνεχείς εντάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει ο ΟΗΕ
Η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει σχολίασε για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Την ανησυχία του ΟΗΕ για τις συνέχεις εντάσεις στην περιοχή της Κύπρου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, ο οποίος υποστήριξε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά στην περιοχή αναφερόμενος στην έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων από την ENI – Total εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Dujarric  ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για το Κυπριακό είπε πως «είναι ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών στο Κραν Μοντανά ότι η διαφορά ήταν ακόμη αρκετά μεγάλη κι η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει».
«Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν πρόθυμα και διαθέσιμα και στη διάθεση των πλευρών που επιθυμούν να έλθουν σε συμφωνία κι ότι ισχύει ο διευκολυντικός τους ρόλος» είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «προφανώς πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας, όπως και τα μέρη. Είναι καιρός προβληματισμού για όλα τα μέρη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης