Διεθνή

Επαφές Βουλγαρίας – ΗΠΑ για αγωγούς IGB, Nord Stream 2 και πυρηνικό σταθμό Μπέλενε

Επαφές Βουλγαρίας – ΗΠΑ για αγωγούς IGB, Nord Stream 2 και πυρηνικό σταθμό Μπέλενε
Σύμφωνα με το Βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας, οι δύο πλευρές συζήτησαν της συνεργασίες για την διασφάλιση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας.
Ο αγωγός διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 και το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπέλενε βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ και η υπουργός Ενέργειας Τεμενουζκά Πέτκοβα με την ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Μαίρη Βάρλοκ.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας, οι δύο πλευρές συζήτησαν της συνεργασίες για την διασφάλιση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας.
Ειδικότερα, συζητήθηκε η πρόοδος του έργου και τα επόμενα στάδια της διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδα-Βουλγαρία (IGB), καθώς και η ευρωπαϊκή θέση απέναντι στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
Επίσης, συζητήθηκε η αναβίωση του έργου του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε και οι δυνατότητες διαφοροποίησης των πυρηνικών καυσίμων.
Η κ. Βάρλοκ παρουσίασε στους Βούλγαρους επιτελείς τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική.
Όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, στόχος των ΗΠΑ είναι να συμβάλουν στην υλοποίηση των σχεδίων, που σχετίζονται με τη διαφοροποίηση των πηγών και των διαδρομών ενέργειας στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης