Αναλύσεις

Moody's: Σε σταθερό αναβαθμίζεται το outlook των ελληνικών τραπεζών

Moody's: Σε σταθερό αναβαθμίζεται το outlook των ελληνικών τραπεζών
Τα ΝΡΕs αναμένεται να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, άνω του 40% επί του συνόλου των δανείων έως το τέλος του έτους 2017
Σε σταθερό αναβάθμισε το outllook των ελληνικών τραπεζών ο οίκος αξιολόγησης Moody's, από αρνητικό προηγουμένως, καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές για τους όρους χρηματοδότησης και την κερδοφορία του κλάδου.
Το θετικό outlook εκφράζει την προσδοκία της Moody's για το πώς η πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού τραπεζικού θα εξελιχθεί τους επόμενους 12-18 μήνες.
Ωστόσο, οι προκλήσεις για μια σημαντική μείωση των προβληματικών δανείων και οι περιορισμένες ευκαιρίες δανεισμού παραμένουν.
Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση της Moody's, με τίτλο «Banking System Outlook - Greece: Stable Outlook Reflects Improved Funding and Profitability Prospects Balanced Against Still Sizeable Problem Loans" (Προοπτικές τραπεζικού συστήματος - Ελλάδα: Το σταθερό Outlook αντικατοπτρίζει τη βελτίωση των Χρηματοδότησης και τις προοπτικές αποδοτικότητας αντισταθμίζοντας τον μεγάλο όγκο των προβληματικών δανείων) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, αναμένεται οι τράπεζες στην Ελλάδα να επιστρέψουν οριακά στην κερδοφορία το 2016 και το 2017, λόγω των σημαντικά χαμηλότερων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις και απώλειες, της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης και της βελτίωσης των λειτουργικών εξόδων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης