Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Δύο ακυρώσεις υπουργών για Road Show επαναφέρουν σενάρια ανασχηματισμού στα παραγωγικά υπουργεία

Δύο ακυρώσεις υπουργών για Road Show επαναφέρουν σενάρια ανασχηματισμού στα παραγωγικά υπουργεία
Τα πρόσωπα - κλειδιά που "βλέπει" η αγορά στα κρίσιμα υπουργεία
Mια ακύρωση εις διπλούν για το Road Show της ελληνικής οικονομίας και του χρηματιστηρίου στο Λονδίνο στις 21-23 Σεπτεμβρίου έχει δημιουργήσει ερωτήματα στην αγορά όσοσν αφορά την πορεία του ανασχηματισμού.
Συγκεκριμένα η ακύρωση από πλευράς του Υπουργού Ενέργειας κ. Γ.Σταθάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης έχει οδηγήσει σε αναζωπύρωση της φημολογίας ανασχηματισμού στα παραγωγικά υπουργεία την επενδυτική κοινότητα.
Μετά μάλιστα και την διάψευση Τσακαλώτου ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται το όνομα Λιάκου να παίξει για το Υπουργείο Ανάπτυξης,όπου η αποχώρηση Παπαδημητρίου θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή.
Τα ερωτήματα όμως αφορούν και το Υπουργείο Ενέργειας όπου ο κ. Σταθάκης θεωρείται επιτυχημένος, όμως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί σε έναν ανασχημαντισμό.
Από την άλλη πλευρά το όνομα του Νίκου Παππά, παραμένει το βαρύ πυροβολικό για τον αναπτυξιακό τομέα, όπου η κυβέρνηση υστερεί απελπιστικά και δείχνει δυστοκία προσώπων.
Έτσι το δίδυμο Παππά - Λιάκου εκτιμάτι ότι θα ενδυναμώσει τις προσδοκίες της αγοράς για τις ενεργειακές μεταρρυθμίσεις ειδικά στα ζήτήματα της ΔΕΗ, όπου το maket test των λιγνιτικών δεν συγκεντρώνει ενθαρρυντικές προσδοκίες.
Σε κάθε περίπτωση η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις του ανασχηματισμού γνωρίζοντας ότι έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας και θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις που μεταφράζονται στις μεταρρυθμίσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης