Διεθνή

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται το πρώτο φορτίο 62.000 τόνων ανθρακίτη από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται το πρώτο φορτίο 62.000 τόνων ανθρακίτη από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Οι προμήθειες άνθρακα των ΗΠΑ στην Ουκρανία πραγματοποιούνται βάσει των συμφωνιών που επετεύχθησαν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko και τον αμερικανό ομόλογό του Donald Trump τον Ιούνιο
Το Κίεβο αναμένει την πρώτη παράδοση 62.000 τόνων ανθρακίτη από τις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Valeriy Chaly.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sputnik, η πρεσβεία της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την πρώτη αποστολή άνθρακα στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Xcoal Energy & Resources και της ουκρανικής Centrenergo στις 21 Αυγούστου.
Ο Chaly εξήγησε ότι η ουκρανική πλευρά αρχικά ήλπιζε να προμηθευθεί 85.000 τόνους αμερικανικού άνθρακα στην πρώτη αποστολή, αλλά οι αποστολείς κατάφεραν να βρουν μόνο ένα μικρότερο σκάφος για την αποστολή 62.000 τόνων.
"Το πλοίο με τον αμερικανικό άνθρακα απέπλευσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης την περασμένη εβδομάδα, και περιμένουμε την άφιξή του στο λιμάνι Yuzhnyi στα μέσα Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Chaly.
Η επόμενη αποστολή περίπου 120.000 τόνων πρόκειται να φθάσει στην Ουκρανία στις αρχές Οκτωβρίου, σημειώνει ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι μία ή δύο παραδόσεις άνθρακα των ΗΠΑ στην Ουκρανία μπορούν να πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση.
"Σύμφωνα με τη σύμβαση, μπορεί να αναμένεται προμήθεια 700.000 τόνων ανθρακίτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες", επεσήμανε ο Chaly.
Ο ανώτερος διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση επιτυχημένης συνεργασίας το 2017, η Ουκρανία θα μπορούσε να αγοράσει μέχρι και 2 εκατομμύρια τόνους άνθρακα από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018.
Οι προμήθειες άνθρακα των ΗΠΑ στην Ουκρανία πραγματοποιούνται βάσει των συμφωνιών που επετεύχθησαν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko και τον αμερικανό ομόλογό του Donald Trump κατά την επίσκεψη του Poroshenko στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης