Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD

Ν. Κορέα: Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD
Οι τέσσερις νέοι εκτοξευτές πυραύλων αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί μέχρι αύριο Πέμπτη (7/9)
Την περαιτέρω ενίσχυση της αντιπυραυλικής ασπίδας της ανακοίνωσε σήμερα (6/9) η Νότια Κορέα, στον απόηχο της πρόσφατης πυρηνικής δοκιμής της Πιογιάνγκ, τονίζοντας ωστόσο ότι η σχετική απόφαση είναι προσωρινή.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, η Σεούλ θα προσθέσει επιπλέον τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων THAAD, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας που βρίσκεται στο Σεονγκζού, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια της χώρας.
Μάλιστα, η εγκατάσταση των εκτοξευτών αναμένεται να είναι άμεση, με την ανακοίνωση να υπογραμμίζει ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Πέμπτη (7/9), λόγω των αυξανόμενων απειλών της Πιονγιάνγκ τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, το Υπουργείο χαρακτήρισε τη σχετική κίνηση ως «προσωρινή», επικαλούμενη την ανάγκη για πρόσθετες εκτιμήσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συστήματος THAAD, μία διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.
Σημειώνεται ότι αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή Σεονγκζού έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την ανάπτυξη του συστήματος THAAD, έχοντας προσφύγει μάλιστα στις σχετικές εσωτερικές διαδικασίες.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης