Επιχειρήσεις

Aramco: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρεί η διαδικασία της IPO

tags :
Aramco: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρεί η διαδικασία της IPO
Η διαδικασία της IPO είναι σε εξέλιξη και η Aramco προσπαθεί να εξασφαλίσει, ότι όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με αυτήν, θα ολοκληρωθούν εγκαίρως με τα υψηλότερα πρότυπα 
Η προγραμματισμένη Αρχική Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ) της Aramco προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από δημοσιεύματα του Bloomberg, που ανέφεραν ότι η πετρελαϊκή εταιρεία ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με πιθανή καθυστέρηση λίγων μηνών μέχρι το 2019.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιδιώκουν να προσφέρουν μέχρι και το 5% του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως, τόσο στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ, όσο και σε μία ή περισσότερες διεθνείς αγορές, με σκοπό να αντλήσουν περίπου 100 δισ. δολάρια.
"Η αρχική δημόσια προσφορά συμμετοχής στην Aramco παραμένει σε καλό δρόμο", δήλωσε η εταιρεία.
"Η διαδικασία της IPO είναι σε εξέλιξη και η Aramco προσπαθεί να εξασφαλίσει, ότι όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με αυτήν, θα ολοκληρωθούν εγκαίρως μέχρι υψηλότερα πρότυπα".
Το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθεί να στοχεύει στην αρχική δημόσια εγγραφή του κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα κατά το β΄ 6μηνο του 2018, αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα γίνεται όλο και πιο σφιχτό, για αυτό που πιθανόν να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην ιστορία.
Η Aramco δεν έχει ακόμη επιλέξει κάποιο χρηματιστήριο για την εισαγωγή της, αν και η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θεωρούνται οι πιο πιθανοί υποψήφιοι.
Το Reuters ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία προτιμά τη Νέα Υόρκη, παρότι ορισμένοι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι έχουν συστήσει το Λονδίνο.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης