Επιχειρήσεις

Η Total ανοίγει το γραφείο της Ουάσιγκτον ενόψει των επενδύσεων στο Ιράν

tags :
Η Total ανοίγει το γραφείο της Ουάσιγκτον ενόψει των επενδύσεων στο Ιράν
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Patrick Pouyanne επιβεβαίωσε ότι η Total άνοιξε γραφείο κυβερνητικών σχέσεων, λέγοντας στο Reuters ότι «θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πολύ καιρό πριν»
Γραφείο στην Ουάσινγκτον άνοιξε η Total σε μια προσπάθεια ενίσχυσης  των σχέσεων με τις  ΗΠΑ, καθώς η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου προετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια στο Ιράν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Patrick Pouyanne επιβεβαίωσε ότι η Total άνοιξε γραφείο κυβερνητικών σχέσεων, λέγοντας στο Reuters ότι «θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πολύ καιρό πριν».
Τον Ιούλιο, η Total έγινε η πρώτη δυτική  εταιρεία ενέργειας που υπέγραψε συμφωνία με το Ιράν μετά τη χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων το 2015, συμφωνώντας να αναπτύξει τη φάση 11 του πετρελαίου ανοικτής θάλασσας South Pars με συνολική επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά το μέλλον του σχεδίου τέθηκε υπό αμφισβήτηση καθώς ο πρόεδρος Donald Trump αρνήθηκε τον περασμένο μήνα να πιστοποιήσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά, αφήνοντας το Κογκρέσο να αποφασίσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου εάν θα επαναφέρει τις αμερικανικές κυρώσεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ιράν.
Προς το παρόν, η Total συνέχισε τα σχέδια για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης του South Pars, που εκτιμάται σε  1 δισεκατομμύριο δολάρια, δημοσιεύοντας προσφορές για υπηρεσίες, δήλωσε ο Pouyanne σε εκδήλωση στο Chatham House στο Λονδίνο την Πέμπτη2/11.
Η Total θα συμμορφωνόταν με τυχόν κυρώσεις που θα εμπόδιζαν τη λειτουργία του στο Ιράν, δήλωσε ο Pouyanne, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη "γνωρίζει ότι αν δεν μπορέσουμε να προχωρήσουμε θα  είναι αποτέλεσμα της απόφασης των ΗΠΑ"

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης