Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Εφετείο Αθηνών, μετά την έκρηξη βόμβας

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Εφετείο Αθηνών, μετά την έκρηξη βόμβας
Η έκρηξη προκάλεσε ισχυρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του εφετείου και σε τζαμαρίες στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Κλειστό θα παραμείνει σήμερα (22/12) το Εφετείο Αθηνών μετά την βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα. Αυτό σημαίνει πως δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης «με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβριου 2017) εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού».
Συγκεκριμένα όταν οι δύο από τους βομβιστές άφηναν το σακίδιο βόμβα στην είσοδο του Εφετείου έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα. Ωστόσο τον αστυνομικό είδε και ο συνεργάτης των τρομοκρατών που ήταν στο πίσω μέρος του βαν. Τότε πυροβόλησε μία φορά εναντίον του φρουρού. 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. 
Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής της βόμβας.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης