Ενέργεια

Khalid al-Falih: Θα περιοριστούν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου το 2018 - Οι αναφορές του Reuters στο παρασκήνιο του ΟΠΕΚ

Khalid al-Falih: Θα περιοριστούν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου το 2018 - Οι αναφορές του Reuters στο παρασκήνιο του ΟΠΕΚ
Αισιόδοξος για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου εμφανίστηκε ο Khalid al-Falih
Την εκτίμησή του ότι θα περιοριστούν τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και θα συρρικνωθεί η υπερπροσφορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 έκανε πρόσφατα ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, μιλώντας στο Reuters.
Επίσης, ο ισχυρός άνδρας πρόσθεσε ότι η πρώτη ημερομηνία επανεξέτασης της αγοράς θα είναι γίνει με αφορμή τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο.
Παράλληλα, ο διεθνής οργανισμός ενέργειας έχει προβλέψει την αύξηση του εφοδιασμού το επόμενο έτος από τις ΗΠΑ με τον Khalid al-Falih να σημειώνει ότι η ζήτηση θα βοηθήσει την αγορά στην επανεξισορρόπηση.
Στη συνέχεια ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας υπογράμμισε ότι: «Το 2017 αποδείχτηκε πολύ ισχυρό έτος όσον αφορά τη ζήτηση και αναμένουμε ότι η πορεία θα συνεχιστεί».
Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του Reuters στις σκιώδεις ενέργειες του ΟΠΕΚ, ο οποίος εξετάζει τα σενάρια εξόδου.
Πηγή όμως του ΟΠΕΚ απορρίπτει το εν λόγω σενάριο, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια «στρατηγική συνέχειας παρά εξόδου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης