Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Οι προβλέψεις της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των εσόδων από το πετρέλαιο κατά 80% μέχρι το 2023

Οι προβλέψεις της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση των εσόδων από το πετρέλαιο κατά 80% μέχρι το 2023
Τα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου υπολογίζονται στα 214 δισ. δολ. σε σχέση με τα 117 δισ. δολάρια το 2017, δεδομένου ότι οι τιμή του αργού πετρελαίου θα αυξηθεί σε 75 δολάρια το βαρέλι
Η Σαουδική Αραβία βλέπει τα έσοδά της από την παραγωγή πετρελαίου να αυξάνονται κατά 80% τα επόμενα 6 χρόνια σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.
Αν και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είναι ακόμα δημόσια, σκοπός της Σαουδικής Αραβίας είναι να αυξήσει την παραγωγή της σε ένα επίπεδο που να «επιτρέπεται» η εικασία ανόδου των τιμών πετρελαίου.
Ειδικότερα, τα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου υπολογίζονται στα 214 δισ. δολ. σε σχέση με τα 117 δισ. δολάρια το 2017, δεδομένου ότι οι τιμή του αργού πετρελαίου θα αυξηθεί σε 75 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας(Ριάντ) έχει στραμμένη την προσοχή της στη βιομηχανία της χώρας με αποτέλεσμα να εξετάζει τα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης κι από άλλες πηγές όπως αυτή του τουρισμού.
Επιπλέον, ο Salman ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό της Σαουδικής Αραβίας για το 2018 ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ καθώς ανέρχεται στα 261 δισ. δολάρια.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο καλύπτουν τα 2/3 του βασικού προϋπολογισμού.
Αυτό το στοιχείο αναδεικνύει την κίνηση του Ριάντ να προχωρήσει στην περικοπή των εσόδων του πετρελαίου σε λιγότερο από 50%.
Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 3 χρόνια τα έσοδα από το πετρέλαιο κάλυπταν το 90% του συνόλου.
Για να μπορέσουν να επωφεληθούν πλήρως από τις υψηλότερες τιμές - εάν υλοποιηθούν - η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έξι χρόνια από τώρα.
Φέτος, ο ημερήσιος μέσος όρος θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια βαρέλια, με τη χώρα να δεσμεύεται από τη συμμετοχή της στην περικοπή παραγωγής του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης