Επιχειρήσεις

Έναρξη απεργιακών μέτρων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Έναρξη απεργιακών μέτρων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Την εξέταση των τεράστιων προβλημάτων των Ορυχείων και των Μονάδων, ζητά μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
 Στην έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων το εργατικό κέντρο Αρκαδίας, ζητώντας την επίλυση προβλημάτων ανάπτυξης και λειτουργίας των ορυχείων και των Μονάδων της Μεγαλόπολης προς όφελος των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.
Αναλυτικά:

«Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας μετά από την αποστολή του εξώδικου του, της 9 Ιανουαρίου 2018 προχωρά στην έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων ως κάτωθι:

·        Πραγματοποίηση σε ΛΚΜ και σε ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β μίας (1) ώρας στάσης εργασίας ανά ειδικότητα από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από την έναρξη της Α΄ φυλακής και ώρα 23:01 και σε κάθε επόμενη φυλακή και μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 της Γ΄ φυλακής.

Η στάση εργασίας στην έναρξη κάθε φυλακής θα αφορά κατά σειρά:

Πρώτη ώρα: Οδηγοί

Δεύτερη ώρα: Εργοδηγοί - Επιστάτες - Επιτηρητές - λοιπές ειδικότητες

Τρίτη ώρα: Χειριστές Κ.Μ. & Β.Μ.

·        Πραγματοποίηση σε ΛΚΜ, ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β τετράωρης στάσης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και από ώρα 11:00 έως και 15:00.

·        Πραγματοποίηση Συγκέντρωσης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Τρίπολη στις 11:00 το πρωί (στην Επιθεώρηση Εργασίας - πλατεία Κολοκοτρώνη) όπου θα συζητηθεί η εργατική διαφορά για τη μη νόμιμη καταβολή από τη ΔΕΗ του Δώρου των Χριστουγέννων στους συμβασιούχους 8μηνίτες συναδέλφους μας.

·        Πλήρη εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

·        Για να αποτρέψουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν οι λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

·        Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στο Ελληνικό Δημόσιο.

·        Αποτροπή περικοπών εργασιακών δικαιωμάτων με την εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» των Ορυχείων και των Μονάδων. Καταβολή του νόμιμου Δώρου Χριστουγέννων στους έκτακτους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

·        Αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων ανάπτυξης και λειτουργίας των ορυχείων και των Μονάδων της Μεγαλόπολης προς όφελος των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού (μετεγκατάσταση Τριποτάμου - προώθηση ΜΠΕ ορυχείων - υλοποίηση άμεσου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ανάπτυξης για την ασφαλή και ορθολογική εκμετάλλευση και την απρόσκοπτη τροφοδοσία των Μονάδων, κλπ).

·        Επάνδρωση των κενών θέσεων τεχνικού προσωπικού σε ΑΗΣ και ΛΚΜ

ΚΑΛΟΥΜΕ τις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων και Παραγωγής να εξετάσουν τα τεράστια προβλήματα των Ορυχείων και των Μονάδων και να δοθούν λύσεις με άμεση επίσκεψη τους στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Την Τετάρτη 17/1 στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με τα Σωματεία της ΔΕΗ για να καθοριστεί περαιτέρω ο προγραμματισμός της δράσης μας και η πορεία των απεργιακών μέτρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης