Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αγωγό του Nord Stream II ζητά η OMV

Την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αγωγό του Nord Stream II ζητά η OMV
Πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες συγχρηματοδοτούν το έργο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επανεξετάσει τις θετικές πτυχές του έργου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, δήλωσε την Τρίτη ο Manfred Leitner, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της διεθνούς, ολοκληρωμένης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστρίας, OMV.
Ο Leitner, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής διάσκεψης για το φυσικό αέριο στην αυστριακή πρωτεύουσα της Βιέννης, δήλωσε ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom προμήθευσε και συνεχίζει να μεταφέρει σταθερό, αδιάλειπτο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
«Η ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο είναι ζωτικής σημασίας και η Gazprom το φέρνει», υποστήριξε.
«Αυτό σημαίνει φυσικό αέριο για τη θέρμανση κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων και για την ευρωπαϊκή ενέργεια. Το αέριο έρχεται με ασφάλεια και σε προσιτή τιμή», δήλωσε ο Leitner.
Επίσης, κάλεσε τους κρίσιμους και σκεπτικιστές της Ρωσίας να επαναξιολογήσουν τη στρατηγική τους δεδομένου ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκεται σε παρακμή, ενώ η ζήτηση στην Ευρώπη αυξάνεται.
«Αν κοιτάξετε στη Ρωσία, έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Για να εξασφαλίσουμε ασφάλεια εφοδιασμού έχουμε την ευκαιρία να είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι «προφανώς κυκλική σύνδεση με αυτά τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι μέσω του Nord Stream II».
Ο κ. Leitner δήλωσε ότι το έργο, το οποίο θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Βαλτική Θάλασσα, με χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, συγχρηματοδοτείται από πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες, E.ON, Wintershall, Shell, OMV και Engie.
«Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη πηγή φυσικού αερίου με μια πολύ μεγάλη αγορά», είπε.
Το έργο έχει σχεδιαστεί για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, είπε, προσθέτοντας, «Θα ήθελα να ζητήσω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δει τους θετικούς στόχους αυτού του έργου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης