Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμμετοχή ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων στην Energean Oil & Gas

Συμμετοχή ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων στην Energean Oil & Gas
Η πλειονότητα των αντληθέντων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ
Στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) διαπραγματεύεται πλέον με το σύμβολο ENOG η μετοχή της Energean Oil & Gas, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα φέτος για το LSE, καθώς αντλήθηκαν 460 εκατ. δολάρια.
Η πλειονότητα των αντληθέντων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ.


Τα κυριότερα σημεία της έκδοσης
-Η επίσημη τελετή υποδοχής (Market Opening Ceremony) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου.
-H εταιρεία διαθέτει πλέον 152.823.238 μετοχές, με διασπορά περί το 48%
-Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έχουν τοποθετήσει κεφάλαια μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους διεθνώς.

Ειδικότερα, ποσοστό 7,1% στην εταιρεία έχει αποκτήσει η Capital Research Global Investors του ομίλου Capital Group International που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,7 τρισεκ. δολαρίων ανά τον κόσμο.
Επίσης, ποσοστό 4,7% έχει η Pelham Capital με κεφάλαια 380 δισεκ. διεθνώς υπό διαχείριση, ενώ ποσοστό 3,6% έχει αποκτήσει η Kerogen Capital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισεκ. δολαρίων διεθνώς.
-Επιπλέον, σημαντικές θέσεις έχουν πάρει και κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι του Ισραήλ, όπως η Clal, η οποία κατέχει πλέον το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου.
Third Point, επενδυτικό fund με έδρα τις ΗΠΑ που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, η οποία έχει αποκτήσει από το 2013 στρατηγική συμμετοχή στην Energean, κατέχει πλέον ποσοστό 26,7% στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean.
Οι μέτοχοι-ιδρυτές της Energean κ.κ. Μαθιός Ρήγας και Στάθης Τοπούζογλου διαθέτουν ποσοστά 12,7% και 11,7% αντιστοίχως και συμμετείχαν στην τοποθέτηση κεφαλαίων μέσω της δημόσιας εγγραφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επενδυτικών οίκων που έχουν τοποθετήσει κεφάλαιο περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως:
Monashee Investment Management (με έδρα τις ΗΠΑ)
Legal General (με έδρα το Λονδίνο) - 0,5 τρις υπό διαχείριση
Moore Capital (με έδρα τη Νέα Υόρκη)
GSA (Λονδίνο) - 1 τρις δολ. υπό διαχείριση
UBS (ο επεδυτικός όμιλος)
Aviva (ο ασφαλιστικός όμιλος)
Όλοι αυτοί έχουν ποσοστό χαμηλότερο του 3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης