Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίτευξη των στόχων της Κίνας για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα

Επίτευξη των στόχων της Κίνας για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα
Η Κίνα έχει φτάσει τις εκπομπές άνθρακα για το 2020 τρία χρόνια πριν από το χρονοδιάγραμμα.
Στα τέλη του 2017, η Κίνα είχε μειώσει τις εκπομπές ανά μονάδα του ΑΕΠ κατά 46% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, εκπληρώνοντας τη δέσμευσή της για το 40% έως 45% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Αυτό υποστηρίχθηκε από το σύστημα εμπορίας εκπομπών άνθρακα, το οποίο εισήχθη το 2011 και περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την παραγωγή σιδήρου και χάλυβα καθώς και τους τομείς παραγωγής τσιμέντου σε επτά επαρχίες και δήμους.
Η ανάπτυξη παρέχει ώθηση στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της μέσης θερμοκρασίας σε πολύ χαμηλότερο από 2 ° C.
Η Patricia Espinosa, Εκτελεστική Γραμματέας της Κλιματικής Αλλαγής του ΟΗΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ειδήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: "Εξαιρετικά νέα που έρχονται από την Κίνα - πολύ ενθαρρυντικά, καθώς η διεθνής κοινότητα επιδιώκει να επιταχύνει τη μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αυξήσει τις φιλοδοξίες για την επίτευξη των στόχων #ParisAgreement #climate''.
Πέρα όμως από αυτά αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην αφοσίωση μεγάλων κρατών της Γης για την προστασία του πλανήτη και την αντιστροφή της ασύστολης εκμετάλλευσης των πόρων του με τρόπο που τον βλάπτουν.
Η Κίνα, η Ινδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προγραμματίσει φιλόδοξα προγράμματα για τον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης