Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση της Ολλανδικής Eneco - Συνεργασία με τη Citi

tags :
Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση της Ολλανδικής Eneco - Συνεργασία με τη Citi
Οι 53 δημοτικοί μέτοχοι της Eneco ψήφισαν για ιδιωτικοποίηση τον Οκτώβριο, συγκρουόμενοι με τη διοίκηση της εταιρείας
Η ολλανδική ενεργειακή εταιρεία Eneco συνεργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Citi για την παροχή συμβουλών σχετικά με την ιδιωτικοποίησή της, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συμμετέχει στην ABN Amro, η οποία συμβουλεύει τη διοίκηση της εταιρείας και η εταιρεία Aperghis, που συνεργάζεται με τους μετόχους αναμένεται να λάβουν οδηγίες τόσο από την εταιρεία όσο και από τους ιδιοκτήτες καθώς προχωρούν για να επιλύσουν μια μακροχρόνια σύγκρουση ανέφερε το δημοσίευμα
Η εταιρεία, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο δήμος του Ρότερνταμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο κ. Jeroen de Haas, διευθύνων σύμβουλος από το 2007, θα αποχωρήσει την 1η Σεπτεμβρίου.
Η Eneco δήλωσε ότι το εποπτικό της συμβούλιο έλαβε την απόφαση "σε στενή διαβούλευση" με τον De Haas, αλλά αρνήθηκε να αποσαφηνίσει τους λόγους της αναχώρησής του.
Οι 53 δημοτικοί μέτοχοι της Eneco ψήφισαν για ιδιωτικοποίηση τον Οκτώβριο, συγκρουόμενοι με τη διοίκηση της εταιρείας που ήθελε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα και να συνεχίσει να επενδύει σε βιώσιμη ενέργεια.
Πηγές είχαν προηγουμένως αποτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ (5 δισεκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με μία από τις πηγές, ο De Haas είχε προτιμήσει την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας.
Μετά από μήνες ύφεσης, οι μέτοχοι και το διοικητικό συμβούλιο της Eneco συμφώνησαν τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία θα πωληθεί ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτικοποίηση τους επόμενους μήνες.
Στους πιθανούς υποψηφίους περιλαμβάνονται μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Royal Dutch Shell, η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total SA, η ιταλική Enel, η Engie, η Verbund, η Orsted και η Fortum.
Τον Μάρτιο, η Eneco ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων και κερδών για το 2017 καθώς και υψηλότερο χρέος λόγω εξαγορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης