Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλή κερδοφορία για την BP από την άνοδο της παραγωγής πετρελαίου

Υψηλή κερδοφορία για την BP από την άνοδο της παραγωγής πετρελαίου
Tα αποτελέσματα της BP από την εξερεύνηση και την παραγωγή ήταν τα υψηλότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2014
Η άνοδος της παραγωγής και οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου συνέβαλαν στην άνοδο των κερδών της BP κατά 71% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υπογραμμίζοντας την αναζωπύρωση της κερδοφορίας από τις μεγαλύτερες ομάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο,σύμφωνα με άρθρο των Financial Times.
Τα αποτελέσματα έφεραν πολύ κοντά σε ένα γενικά ισχυρό σύνολο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τους "supermajors'' στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά από παρόμοια άλματα στα κέρδη της Royal Dutch Shell, της Chevron και άλλων την περασμένη εβδομάδα.
Όλες αυτές οι ομάδες έχουν επωφεληθεί από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου σε κατά μέσο όρο περίπου 67 δολάρια το βαρέλι κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο.
Το Brent, ο διεθνής δείκτης αναφοράς, έχει συσσωρευτεί από τα υψηλότερα επίπεδα τετραετίας πάνω από 75 δολάρια το βαρέλι.
Η BP είχε το πρόσθετο πλεονέκτημα της έντονης αύξησης της παραγωγής μετά την εκκίνηση αρκετών νέων πετρελαίων και πετρελαϊκών κοιτασμάτων κατά το τελευταίο έτος, σημείωσε άνοδο 6%, φθάνοντας στα 3,7 εκατ. Βαρέλια την ημέρα.
Η ομάδα δήλωσε ότι τα αποτελέσματα από την εξερεύνηση και την παραγωγή ήταν τα υψηλότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν τα ισχυρότερα της BP μέσα σε τρία χρόνια, προσθέτοντας ότι:
«Το 2018 είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων και να διατηρούμε την πειθαρχία του κεφαλαίου, ενώ αυξάνουμε τις ταμειακές ροές και τις επιστροφές.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης