Επιχειρήσεις

Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight - Κατέστρεψε τη μονάδα βιομηχανικών μπαταριών

tags :
Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight - Κατέστρεψε τη μονάδα βιομηχανικών μπαταριών
Θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων τονίζει η εταιρία
Προληπτικά, περιοριστικά μέτρα, προστασίας των κατοίκων θα εφαρμοστούν για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο Ξανθής, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σήμερα 1/5/2018 το μεσημέρι.
Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με τη συμμέτοχη του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων της εταιρείας, του καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η εταιρία Sunlight ανέφερε πως η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και τόνιζε πως "εφαρμόζοντας απόλυτα το συστημα έκτακτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους.
Η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδόσει νέα ανακοίνωση".
Αύριο (2/5) αναμένεται να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας όπου θα δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για την έκταση των ζημιών, αλλά και τον τρόπο - χρονοδιάγραμμα αποκατάστασή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης