Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Rosneft: "Έχουμε ευελιξία για τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου"

Rosneft:
Η Ρωσία, σύμφωνα με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου
Τα σχέδια της Rosneft για το επόμενο έτος της επιτρέπουν να είναι ευέλικτη με τους όγκους παραγωγής, ανακοίνωσε η κορυφαία παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, μετά τη συμφωνία της Μόσχας με τον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής με στόχο την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου.
Η ελεγχόμενη από το κράτος Rosneft, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου, έχει εξετάσει τα σχέδια για 2017-2018 δήλωσε το διοικητικό της συμβούλιο.
"Το σχέδιο σχηματίζεται επί τη βάσει των πραγματικών μακροπρόθεσμων προγραμμάτων ανάπτυξης και να λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία της Ρωσίας και τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών με τον όγκο της παραγωγής, προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017” ανακοίνωσε  η εταιρεία.
ΟΠΕΚ και παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έφτασαν στις 10 Δεκεμβρίου στην πρώτη τους συμφωνία από το 2001 για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου   μετά από περισσότερο από δύο χρόνια χαμηλών τιμών.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.
Η μείωση θα ανέλθει σε 300.000 βαρέλια την ημέρα, από το επίπεδο των 11.247 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έφθασε τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Rosneft Igor Sechin, ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Vladimir Putin υπήρξε ένθερμος αντίπαλος του ΟΠΕΚ, λέγοντας ότι η ομάδα έχει χάσει την επιρροή της πάνω  στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου καθώς η παραγωγή σχιστόλιθου στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια .
Μετά τη συμφωνία της Βιέννης, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε στις  14 Δεκεμβρίου  είχε φτάσει σε συμφωνία-πλαίσιο με τις εταιρείες πετρελαίου για το πώς να εφαρμόσουν μια περικοπή της παραγωγής, αλλά οι παραγωγοί δήλωσαν ότι υπήρχαν ακόμη λεπτομέρειες που πρέπει να εκπονηθούν.
Υπάρχουν αμφιβολίες ότι οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου, με τα δικά τους συμφέροντα και τα σχέδια, θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε μια κοινή στρατηγική για να μειώσουν την παραγωγή της χώρας, η οποία έχει φτάσει σε ένα μετα-σοβιετικό υψηλό.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης